Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Puigdemont denuncia el trencament de la presumpció d’innocència dels presos

La secretaria de l’Estat d’Espanya Global ha afirmat que els líders independentistes «han comès delictes penals»
Carles Puigdemont denuncia el trencament de la presumpció d’innocència dels presos separatistes | CatalunyaDiari.cat

 

L’expresident Carles Puigdemont ha fet públic a les seves xarxes socials que  el ministre d’exteriors, Josep Borell, «vulnera la directiva europea sobre presumpció d’innocència» dels presos sobiranistes. Aquest tuit ha estat la resposta a una entrevista que la secretaria de l’Estat d’Espanya Global, organisme que penja del ministeri de Borrell, va concedir a BBC el 21 de desembre, i on afirma que els líders independentistes «han comès delictes penals».

L’expresident català ha volgut denunciar que aquesta afirmació vulnera la presumpció d’innocència de qualsevol acusat abans d’una condemna judicial. Puigdemont escriu: «mentre enviem els presos polítics a Madrid per ser jutjats, el govern espanyol del ‘dialogant’ Pedro Sánchez ja els ha condemnat». El missatge conclou assegurant que «no passarà res. Les directives europees són per fer bonic» i adjunta els articles penals corresponents a la presumpció d’innocència.

«Una seguretat jurídica de nassos»

Hores abans l’expresident ja havia fet pública l’entrevista en què la secretaria de l’Estat d’Espanya Global explicava a la BBC com serà el procés del judici assegurant que «hi hagi líders polítics que hagin comès delictes que estan sent jugats no és un fet que passi habitualment».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Davant aquesta afirmació de què els presos separatistes «hagin comès delictes penals», Puigdemont ha criticat que  «Espanya té una representant que va pel món condemnant gent que no ha estat jutjada», el que conclou com «una seguretat jurídica de nassos». El president fundador de la Crida tanca el seu tuit assegurant que cap propaganda política taparà la dignitat dels presos.

Irene Lozano assegura que els presos separatistes «han comés delictes penals» | CatalunyaDiari.cat
 

Les declaracions d’Irene Lozano

En l’entrevista concedida a la BBC, Irene Lozano assegurava que el judici «serà un repte per l’estat espanyol, però estic segura que el sistema judicial serà capaç de fer front a aquest repte, ja que principalment és una qüestió de l’estat de dret».

Durant l’entrevista van preguntar a la secretaria de l’Estat d’Espanya Global si creia que el judici podria fer créixer l’empatia amb la causa independentista, al que Lozano va contestar rotundament: «No crec que el judici vagi a generar més empatia amb la causa independentista, ni a Espanya ni a l’estranger».