Puigdemont acusa el rei Felip de ser «l'aval» de VOX

L’expresident de la Generalitat ha concedit una entrevista a TV3 on s’ha mostrat disposat a tornar a Catalunya per posar-se novament al capdavant del Govern

Malgrat veure’s obligat a fugir a Bèlgica ja fa més d’un any, Carles Puigdemont mai ha estat absent del tot. L’expresident de la Generalitat s’ha mostrat disposat en tot moment a seguir amb la causa que el va allunyar de la seva terra natal, i  ha defensat la seva postura amb garres i dents, sense por d’enfrontar-se amb els seus adversaris i tenint sempre preparada alguna resposta enginyosa per llançar a través dels seus comptes a xarxes socials.

Ara, l’impulsor de la Crida Nacional per la República ha tornat a irrompre en el panorama televisiu català, i ho ha fet a través d’una entrevista concedida al programa ‘Quatre gats’ de TV3, on no ha dubtat en  criticar aquells que considera culpables del recent auge de l’extrema dreta i on s’ha mostrat disposat a tornar a Catalunya en qualitat de President, recuperant així el lloc que la justícia espanyola li va arrabassar.

 

Considera que el discurs de Felip VI va ser «un aval a VOX»

El periodista Ricard Ustrell, conductor del programa ‘Quatre gats’ de TV3, s’ha desplaçat fins a la Casa de la República per tal de dur a terme una entrevista a Carles Puigdemont. Ahir fèiem públic que el líder de JxCat es mostrava disposat a tornar a Catalunya per recuperar el seu càrrec de president, i avui podem dir que Puigdemont té clar qui és el principal responsable de l’alarmant panorama polític espanyol actual.

En aquest sentit, l’impulsor de la Crida ha declarat que el discurs pronunciat per Felip VI durant el 3 d’octubre del 2017 es va configurar com «un aval» de VOX, i que «li van pavimentar una autopista» a la formació d’ultradreta, la qual ha obtingut uns resultats molt destacats i preocupants a les eleccions autonòmiques andaluses.

Puigdemont: «És molt d’extrema dreta posar gent a la presó»

Puigdemont diu que el Consell de la República estarà finançat per la societat civil
Puigdemont diu que el Consell de la República serà finançat per la societat civil | TV3

 

Puigdemont ha volgut respondre a tots els que culpen l’independentisme dels resultats  electorals a Andalusia, deixant ben clar qui són els veritables culpables de la situació: «El primer dic de contenció de la ultradreta ha estat l’independentisme», defensa el líder de JxCat, que fa patent que els partits unionistes «no només callaven quan VOX ens portava al jutjat del 13, sinó que els acompanyaven a les manifestacions».

A més, el 130è President de la Generalitat ha manifestat que  «Espanya és un problema avui per a la democràcia europea», i ho justifica ficant en evidència que «és molt d’extrema dreta posar gent a la presó».

Puigdemont no cobra diners del Consell per la República

La retransmissió ha servit per conèixer millor el dia a dia del polític amerenc, així com les condicions en les quals viu. I és que, després de rebre tota mena d’acusacions sobre el finançament del recentment estrenat Consell per la República, Puigdemont ha deixat clar que  «no ho pagaran ni els fons reservats, ni l’Ibex-35, ni fons públics de la Generalitat», sinó la societat civil.

A més, ha deixat clar que  no percep cap classe de remuneració provinent del Consell per la República, i que actualment està «en plena confrontació amb l’Estat», a qui acusa de «trilers» a causa de l’actitud que van adoptar  quan l’executiu català i el central estaven en contacte entre la celebració del referèndum i la declaració d’independència.