Puigdemont

Puigdemont: «No farem política des dels reservats dels restaurants de Madrid»

L'expresident ha participat en l'acte de presentació dels candidats de JxCat a Girona

Carles Puigdemont assegura que no faran política «des de la comoditat dels reservats de restaurants de Madrid». L'expresident considera que, si ho fessin, els catalans no els respectarien. «Nosaltres ens comprometem a fer sempre política, però no a fer la política de sempre», ha dit. «Van a per nosaltres. S'han pensat que ens podien comprar la dignitat i vendre el futur a canvi d'una mica d'escalfor i quedar-nos com estem», afegia.

Puigdemont ha lloat els presos independentistes que van a les llistes de la formació a les Municipals i a les generals. Ha volgut destacar la «lliçó de dignitat històrica» de Jordi Sánchez, Quim Forn, Jordi Turull i Josep Rull. «Cap d'ells ha passejat el seu dolor pels diaris i mitjans de comunicació i, en canvi, saben estar en un moment d'extrema dificultat», ha explicat en l'acte de presentació de candidats de JxCat a Girona.

«Les generacions futures parlaran d'aquesta actitud i miraran com hem respost cadascú de nosaltres», ha etzibat. L'expresident ha destacat que cap dels presos independentistes «s'ha deixat vèncer per la repressió» i diu que d'altres «no fan el mateix». 

 

  

Junts per Catalunya «incomoda»

Puigdemont també ha destacat que Junts per Catalunya «incomoda» els qui volen «continuar amb la política de sempre». «No ens resignem ni abaixem el cap i decidim la confortabilitat de la seguretat del present a canvi de les esperances del futur», ha comentat.

  

  

Per tot plegat, l'expresident ha demanat que «la veu de Junts per Catalunya» s'escolti «ben forta». En aquest punt, Puigdemont ha destacat que Jaume Alonso-Cuevillas «reuneix aquesta convicció». «Ell ha passejat per tot el país portant la veu dels qui no hi podem ser físicament», ha assenyalat.

 

  

«Res a veure amb el Brexit»

Abans de Puigdemont ha intervingut l'exconsellera i candidata Laura Borràs, que ha destacat que Catalunya és «plural» i que «només calen passos endavant» per fer la independència. Borràs també ha destacat que cada vegada que els vegin al Congrés i al Senat també estaran veient Carles Puigdemont.

  

  

En el seu torn, Jaume Alonso-Cuevillas ha volgut respondre els qui comparen la independència de Catalunya amb el Brexit. Aquí, Cuevillas ha destacat que es tracta de processos «molt diferents» i que «no tenen res a veure». «Els partidaris del Brexit són gent contrària a drets i llibertats i nosaltres som partidaris de tenir drets i llibertats», ha dit.