Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont va reunir-se en secret amb l'entorn de Putin: ajuda militar

Els russos van oferir ajuda econòmica i militar al Govern de la Generalitat

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya, es troba contra les cordes a causa d'una investigació periodística realitzada per ' El Periódico' que el situaria en una trobada amb una persona molt propera al president rus.

Puigdemont es va reunir amb un suposat emissari del president rus Vladímir Putin el dia abans de la declaració unilateral d'independència. 

Segons publica 'El Periódico' aquest dilluns, l'exsecretari de relacions internacionals de Convergència, Víctor Terradellas, va organitzar la trobada entre Puigdemont, el suposat exdiplomàtic rus Nicolai Sadovnikov, el també rus Sergei Motin i l'empresari català Jordi Sardà Bonvehí. 

Els russos van oferir ajuda econòmica i militar al Govern per la declaració d'independència a canvi de posar en marxa un sistema de criptomonedes, diu la publicació. 

Segons ha pogut saber l'ACN de fonts de l'Oficina del president Puigdemont, el president va rebutjar els oferiments per «inconvenients i poc creïbles».

Puigdemont no va organitzar la trobada

En aquest sentit, aquestes fonts insisteixen que «en aquell moment ja s'havia decidit fer una declaració d'independència sense esperar cap mena de reconeixement internacional». 

A més, des de l'oficina de l'expresident neguen que Puigdemont encarregués la trobada i asseguren que les gestions que pogués fer Terradellas van ser «iniciativa i responsabilitat únicament seva». 

Les mateixes fonts també afirmen que «la identitat dels interlocutors» no va ser «confirmada pel president Puigdemont».

La reunió de Puigdemont amb el suposat emissari rus es va fer a la Casa dels Canonges el 26 d'octubre del 2017. 

Segons 'El Periódico', un informe «d'un servei secret» detalla que Sadovnikov era conegut com a «intermediari oficiós de Moscou» a Síria i l'Iran i que tenia «certa proximitat» a Putin.

El nou negoci que acaba de comprar Gerard Piqué per gairebé 15 milions d'euros

Víctor Terradellas interrogat

A més, el mateix mitjà que ha dut a terme la investigació periodística sobre la reunió de l'expresident de la Generalitat de Catalunya i un suposat exdiplomàtic rus, ha afirmat que l'exsecretari de relacions internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya, Víctor Terradellas, serà interrogat aquest dimecres pel jutge de Barcelona Joaquín Aguirre López.

D'aquesta manera, Aguirre interrogarà a Terradellas per investigar la seva fundació 'CatMón' i conèixer les seves relacions amb Rússia.