Rodalies

Vint estacions de metro, Rodalies i TRAM de Barcelona canviaran de nom

Volen adequar els noms a la realitat dels llocs on es troben

Canvis pel que fa al nom d'una vintena d'estacions de metro, ferrocarrils, Rodalies i tram de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ho ha anunciat avui, per la correcte adequació del nom amb la seva localització.

Així, la finalitat d'aquesta nova mesura és la d'evitar confusions entre els usuaris i adequar els noms a la realitat dels llocs on es troben.

Segons ha detallat l'entitat, l'objectiu és fer que les estacions d'enllaç de diferents mitjans de transport comparteixin nom encara que estiguin controlats per operadors diferents. 

«Denominacions diferents per a estacions no vinculades i denominacions coincidents per a estacions vinculades», ha resumit l'ATM, que vol evitar confusions entre els usuaris. 

Paral·lelament, també es vol adequar millor la denominació de determinades parades perquè encaixin millor a la realitat del lloc on es troben, especialment si hi ha reivindicacions veïnals o municipals en aquest sentit.

Canvis de nom

Entre d'altres, s'ha decidit unificar els noms de les estacions de metro i Rodalies de Fabra i Puig i Sant Andreu Arenal, que passaran a denominar-se únicament Fabra i Puig

Així mateix, les estacions Sant Andreu  de metro i Sant Andreu Comtal de Rodalies s'unifiquen en Sant Andreu. En la mateixa línia, les estacions Clot de metro i Clot-Aragó de Rodalies s'unifiquen en El Clot.

A Terrassa, les estacions Terrassa Estació del Nord de FGC i Terrassa de Rodalies s'unifiquen en Terrassa Estació del Nord

A Martorell les estacions Martorell Central de FGC i Martorell de Rodalies s'unifiquen en Martorell Central. Per tant, es modifica la denominació de l'estació de Rodalies.

Per contra, algunes estacions no connectades que compartien nom, el canviaran. És el cas, entre d'altres, de les parades de metro i Rodalies de Bellvitge

Així, la de metro passarà a dir-se Bellvitge Rambla Marina i la de RodaliesBellvitge -Gornal. El mateix passarà a Sant Cugat, on Rodalies i FGC deixaran de compartir denominació.

Entre les estacions «individuals» que canviaran de nom destaquen els casos de la parada de Drassanes del metro, que passarà a dir-se  Rambla-Drassanes o la de Wellingont del Tram, que passarà a dir-se Wellington-UPF.