Un punt cèntric de Barcelona, el segon amb més accidents d’Espanya

El primer i el tercer es troben a Madrid

Xoquen sis vehicles a la Ronda Litoral
Un punt cèntric de Barcelona, el segon amb més accidents d’Espanya | Twitter | @antiradarcatala

L'avinguda Diagonal entre la Plaça Pius XII i Doctor Marañon, a prop del Camp Nou, és el segon punt d'Espanya amb més concentració d' accidents greus en zones urbanes. El primer i el tercer es troben a Madrid, a la circumval·lació M-40 al seu pas pels túnels d'El Pardo i les sortides de Mercamadrid i a l'eix Recoletos-Castellana.

Segons dades recollides en el II Rànquing de Punts Vermells publicats per la Fundació Línia Directa, fins a 77.276 persones van resultar ferides en accidents dins de la ciutat de Barcelona l'any 2017, un 22% més que l'any 2013. L'accident més comú és una col·lisió per darrere o un impacte lateral, que solen tenir lloc en encreuaments i rotondes a causa de distraccions i de no respectar la prioritat o la distància de seguretat.

Les lesions més comunes en els accidents urbans de trànsit són els esquinços cervicals (65%), les hèrnies discals (15%) i els esquinços de genoll (10%). La mateixa Fundació Línia Directa ha obert una web on la gent pot denunciar els punts perillosos que seran traslladats a les administracions per a revisar-los.

Hi ha més accidents dins la ciutat que en carreteres interurbanes

L'informe ha analitzat gairebé 500.000 accidents urbans i interurbans registrats per la DGT entre 2013 i 2017 i més de 70.000 sinistres greus en zones urbanes i circumval·lacions. A més, l'estudi mostra que els accidents amb víctimes a les ciutats es dispara a tota Espanya i ja dupliquen els registrats en les carreteres interurbanes.

  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari