Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona subjectant un smartphone i cercle vermell amb ampliació del quadre 'La Esperada'

El quadre viral de fa més de 160 anys que divideix el món: Un telèfon mòbil?

Aquest és l'increïble enigma que sacseja les creences modernes. Tu què hi veus? Tecnologia? Descobreix de què es tracta

En els darrers anys, 'La Esperada' ha estat motiu d'un intens debat en els cercles artístics i tecnològics. L'obra, pintada per l'artista belga Ferdinand Georg Waldmüller el 1860, presenta una escena idíl·lica.

En aquesta una dona passeja per un serè paisatge campestre, acompanyada per la presència subtil d'un home que espera discretament darrere d'un arbre, portant una rosa a la mà.

Tot i això, l'atenció se centra en un detall aparentment anacrònic: Posseïa la dona un dispositiu similar a un telèfon mòbil, molt abans que s'inventés la tecnologia?

Quadre anomenat 'La Esperada' pintat per Ferdinand Georg Waldmüller i cercle vermell amb la noia ampliada
Un enigma que ha dividit tothom | Wikipedia

Un smartphone el 1860?

La presència d'aquest misteriós objecte ha generat especulacions i teories extravagants al llarg dels anys. Podria ser que els telèfons mòbils existissin en una era que precedeix la seva invenció per més d'un segle i mig?

En una anàlisi minuciosa de l'obra, alguns entusiastes contemporanis han argumentat que la dona a la pintura estava absorta en activitats que avui considerem característiques de l'era digital.

Fins i tot s'han aventurat a especular sobre el possible model del dispositiu, tot observant una similitud sorprenent amb la disposició de les càmeres modernes en alguns smartphones d'última generació.

No tot és el que sembla

No obstant això, la il·lusió s'esvaeix en considerar el context històric de la pintura. Els experts, inclòs Gerald Weinpolter, CEO de l'agència d'art 'Austrian Paintings', han desentranyat l'enigma.

Segons l'anàlisi de Weinpolter i altres coneixedors, l'objecte que la dona sosté no és un dispositiu electrònic futurista, sinó un modest llibre d'oracions. La figura, doncs, està sumida en la devoció, absorta en les seves lectures piadoses mentre es dirigeix cap a un destí religiós, lluny de les distraccions digitals de l'era actual.

No ens oblidem de contextualitzar

Encara que la resolució del misteri pugui semblar simple i directa, planteja interrogants més profunds sobre la percepció i la interpretació de la realitat a través del prisma de diferents èpoques.

Aquest quadre enigmàtic del segle XIX subratlla com la tecnologia contemporània pot distorsionar la nostra visió, portant-nos a interpretar erròniament els artefactes del passat a través de la lent del nostre present.