Barricada a la manifestació d'aquest divendres a Barcelona a favor de Pablo Hasel

Tornen les barricades: Quarta nit consecutiva d'aldarulls a Catalunya

S'han convocat manifestacions a diverses ciutats com Barcelona, Tarragona, Girona o Vilafranca del Penedès

Aquest divendres, Catalunya torna a viure moments de tensió per les protestes massives per l'alliberament del cantant de rap Pablo Hasel. Ja és la quarta nit consecutiva que es registren mobilitzacions i aldarulls arreu del territori. I és que, una nit més, diverses poblacions catalanes han tornat a sortir al carrer per condemnar l'empresonament del raper lleidatà.

Barcelona, una altra nit en flames

On s'estan registrant més incidents és, com en les anteriors nits, a Barcelona. La quarta jornada consecutiva de protestes ha tornat a deixar imatges de barricades, contenidors cremant i càrregues policials al centre de la capital catalana. Milers de persones s'han concentrat a la plaça Universitat, desplaçant-se a Urquinaona fins a la Via Laietana, on hi ha la Prefectura de la Policia Nacional. Allí, els manifestants han llançat objectes contra els agents que custodiaven l'edifici. I és que avui, Barcelona compta amb un ampli dispositiu policial per poder fer front a les protestes.

Poc després, els manifestants s'han dispersat pels carrers del centre de Barcelona, organitzant diverses barricades i destrossant diverses sucursals bancàries. En els incidents detectats a diverses zones com El Born o les Rambles, els Mossos també han disparat bales de foam contra els manifestants en alguns punts. A hores d'ara, el balanç de detinguts és d'una persona.

Nova nit de mobilitzacions a Tarragona

Tarragona també està sent un dels punts calents de les protestes dels darrers dies. Ahir, la Guàrdia Urbana va atropellar un manifestant i avui han continuat les mobilitzacions per protestar per l'empresonament de Hasel. Centenars de persones s'han manifestat sota el lema 'Llibertat i Amnistia', proclamant diversos càntics com «els Borbons són uns lladres». Amb el pas dels minuts, la protesta s'ha anat escalfant i, finalment, s'han tornat a veure barricades i contenidors cremant en diversos carrers de la ciutat.

Pintades, càrregues policials i incendis a Girona

Una nit més, Girona ha estat una de les poblacions amb més incidents entre manifestants i policia. La manifestació, que segons la Policia Local ha congregat 500 persones, ha acabat amb nous enfrontaments. Les persones que protestaven per l'empresonament del raper lleidatà han realitzat diverses pintades com «mort als Borbons» o «llibertat Hasel» en mobiliari i edificis. També s'han llançat objectes contra el cordó policial i els Mossos han intervingut provocant corredisses pels carrers de la localitat gironina. 

Petards a Vilafranca del Penedès

Una altra imatge que ens està deixant aquest divendres de protestes massives és la que hem pogut veure a Vilafranca del Penedès. Allí, desenes de manifestants s'han encarat als Mossos d'Esquadra, llançant petards i pirotècnia diversa contra els agents policials que custodiaven la comissaria de la policia catalana en aquesta localitat.