Un de cada quatre positius per coronavirus té menys de 30 anys

La mitjana d'edat dels contagiats ha baixat dels 60 fins als 48 anys

Imatge d'arxiu d'una festa
Disminueix la mitjana d'edat de les persones contagiades de coronavirus | Pixabay

Els experts ja advertien de la importància de respectar les mesures de seguretat per evitar una segona onada de coronavirus amb la tornada a la 'nova normalitat'. Tot i això, des del final de l'estat d'alarma ja s'han registrat més de 200 brots actius arreu del país que deixen gairebé 19.000 persones contagiades i 99 morts

Segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat, més de la meitat dels brots s'han produït en reunions familiars i festes nocturnes. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va advertir de la perillositat d'aquestes celebracions, ja que «poden infectar-se alhora persones de múltiples llocs i generen una transmissió molt més difusa». 

Aquest 'relaxament' per part dels joves podria ser la causa de què la mitjana d'edat de les persones contagiades de Covid-19 hagi disminuït dels 60 als 48 anys. A més a més, s'ha demostrat que un de cada quatre casos té menys de 30 anys

Disminueix la mitjana d'edat

L'Institut de Salut Carlos III ha realitzat un estudi on s'han analitzat més de 23.000 casos positius des de principis del mes de maig, quan les dades de l'evolució del virus es van deixar de mesurar per dies i es va passar a fer-ho per setmanes. Els resultats són clars, i és que la mitjana d'edat dels contagiats ha disminuït en 12 anys.

El canvi més notable ha estat entre els joves, que han passat de representar un 7% del total de positius diagnosticats a un 25%. D'aquests, els menors de 30 anys suposaven un 2% i ara en són més del 10%. Pel que fa a les persones d'entre 50 i 79 anys, la proporció d'ingressos ha disminuït lleugerament des del maig. Els majors de 80, en canvi, fins i tot han pujat una mica en el nombre d'ingressats. 

Pedro Gullón, membre de la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) atribueix aquest augment de contagis entre els joves a un altre factor: «Al principi només hi havia capacitat per diagnosticar els casos més greus, que eren la gent més gran, és a dir, era el perfil d'edat que observàvem. Abans només veiem una petita part de l'iceberg, però ara veiem molt més i l'edat baixa». «Si es fan més PCR i es detecten casos més joves, aquest percentatge augmentarà», afegeix.  


Comentaris

envia el comentari