Pla general d'una aula de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB buida el 13 de març de 2020.

Dues universitats de Catalunya, les millors d'Espanya segons un rànquing internacional

Quatre universitats catalanes han aconseguit entrar al rànquing i dues son les millors d'Espanya

S'ha publicat un llistat amb les 500 millors universitats del món i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'ha convertit en la primera classificada de l'Estat Espanyol. 

El 'QS World University Ranking 2023' és un llistat que recull diverses universitats i que gaudeix d'un gran prestigi i aquest any dues universitats catalanes han aconseguit situar-se a les 200 primeres posicions del rànquing. Es tracta de la UAB i la UB (Universitat de Barcelona), que ha assolit les posicions 178 i 184 respectivament. 

 La UAB ha escalat 31 llocs respecte a l'any anterior, segons dades fetes públiques aquest dimecres al vespre. Pel que fa a la puntuació global del rànquing, el centre ha assolit 45,8 punts sobre 100, xifra que millora els 42,6 punts d'ara fa un any. La UB no s'allunya massa d'aquesta puntuació, ja que ha obtingut 45,3 punts, només tres dècimes menys que l'altre centre. 

Tanmateix, aquestes no són les úniques universitats catalanes que han aconseguit entrar al rànquing. La Universitat Pompeu Fabra (UPF) també es troba entre els 500 millors universitats del món. Està en la posició 233 i ha obtingut una puntuació de 39,9 sobre 100. Ha pujat 15 posicions respecte al rànquing de l'any 2022.

▶️ Així són les espectaculars vistes del nou mirador de Barcelona situat a la Torre Glòries

L'últim centre català és la Universitat Politècnica de Catalunya (UPF), que amb 31,4 punts ha arribat a la posició 343. Aquest és l'únic centre que no ha millorat les dades de l'any passat, ja que fa un any es trobava al lloc 319 amb una puntuació de 33,1 punts.

La UB destaca per la seva alta ocupabilitat

Aquest rànquing s'elabora seguint diversos factors com poden ser la seva reputació, les seves recerques, els seus professionals i la seva ocupabilitat. I és justament per aquest últim element que destaca la UB. 

Malgrat que la seva posició general és la 184, la UB assoleix el lloc 87 dins de la llista d'ocupabilitat més alta. Una dada que segurament agradarà als estudiants d'aquest centre.