Què fer si Dentix no presta els serveis contractats

Si s'ha pagat la totalitat o una part de l’import d’un servei sense que s'hagi prestat completament, el primer pas serà recopilar tota la documentació

Detall d'una dent amb un metge auscultant
Passos a seguir si teniu serveis contractats amb Dentix que no us han prestat | Cedida

Si teniu contractat un tractament dental en les clíniques Dentix i heu pagat la totalitat o una part de l'import del servei sense que us l'hagin prestat completament, és aconsellable fer una recopilació de tota la documentació disponible. Aquesta documentació pot ser: publicitat, pressupostos, contractes, factures, o qualsevol altre material pertinent.

Què fer en cas que l'establiment estigui obert

S'ha de realitzar una reclamació a la clínica dental de manera que en quedi constància. Per exemple presentant fulls oficials de reclamació en el mateix establiment, per correu electrònic, via formulari web, per carta o burofax certificats o per telèfon amb número d'incidència.

Si en el termini d'un mes no s'ha obtingut resposta o bé la resposta no és satisfactòria, es pot presentar una reclamació a l'oficina de consum del municipi o bé a l'Agència Catalana del Consum.

Què fer en cas que l'establiment estigui tancat

Si el pagament es va finançar amb un crèdit al consum vinculat a la prestació del servei, s'ha de contactar amb l'entitat financera que us ha concedit el préstec per reclamar l'anul·lació dels càrrecs pendents de pagament o la devolució de la part ja abonada. En aquest cas, la justificació serà que s'ha produït un incompliment de contracte.

Si no atenen la sol·licitud en el termini màxim d'un mes, es pot presentar la reclamació a l'oficina de consum del municipi o bé a l'Agència Catalana del Consum.

Si el pagament es va realitzar amb targeta de crèdit, s'ha de contactar amb l'entitat financera pròpia per conèixer la possibilitat d'anul·lació dels càrrecs.

Si el pagament del tractament es va realitzar al comptat, s'ha de reclamar l'import a Dentix, però donat que aquesta empresa ha sol·licitat el concurs de creditors, caldrà esperar a veure com evoluciona aquest procediment judicial, de la qual cosa s'informarà des del mateix web de l'Agència Catalana del Consum.

En tots els casos, és important intentar aconseguir l'historial mèdic propi a la clínica dental on es va contractar el servei.

Cal recalcar que des dels organismes públics de consum es tramitarà la reclamació mitjançant els mecanismes de resolució alternativa de conflictes la mediació i l'arbitratge de consum —, que són sistemes gratuïts i voluntaris per a ambdues parts, empresa i consumidor.

Si cap de les opcions anteriors no dóna un resultat satisfactori, es podrà recórrer a la via judicial.

En aquest cas, la informació pertinent es trobarà en el Servei d'Orientació Jurídica de la Generalitat, que si correspon també tramitarà els beneficis de justícia gratuïta.

De qualsevol manera, també és possible demanar assessorament a una organització de persones consumidores registrada a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari