Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
noia amb flors

Per què has de cuidar la teva salut dental?

Tenir una boca sana no és difícil d'aconseguir, però sí que es necessita molta disciplina

Sabies que cuidar la teva boca i dents és molt important?  Saps com cuidar la teva salut dental? Si la resposta es no, no et preocupis, venim a mostrar-te com aconseguir aquests hàbits per a evitar problemes en dents o genives.

Abaden Dentistes coneixeràs tots els mètodes i tècniques a seguir per a comptar amb una boca sana. Però, a més, trobaràs tots els procediments essencials per a lluir un somriure bonic i sa.

Tenir una boca sana no és difícil d'aconseguir, però sí que es necessita molta disciplina. Unes dents sanes no sols demostren un bon aspecte de la persona, també fan sentir-te bé. Comencem!

Salut dental: En què consisteix?

Tenir dents sanes i saludables és sinònim de tenir salut en tota la boca. Aquestes cures inclouen les dents, genives, teixit de suport i el paladar dur i suau. Però, també, inclou el recobriment mucós de la boca i de la gola, la llengua, els llavis, les glàndules salivals, els músculs per a mastegar i la mandíbula.

Recorda que, igual que altres parts del teu cos, la boca està plena de bacteris, que en la seva majoria no són perillosos. A més, has de tenir present que la teva boca és una entrada a les teves vies digestives i respiratòries, i alguns d'aquests bacteris poden ocasionar malalties.

De manera que, una bona cura de l'atenció mèdica dental t'ajudarà a mantenir els bacteris sota control. Sense una higiene bucal adequada, els bacteris poden conduir a infeccions bucals, com les càries i malalties en les genives.

Cepillo de dientes de color rosa en fondo azul
Sense una higiene bucal adequada, els bacteris poden conduir a infeccions bucals | Cedida

Com obtenir una excel·lent salut dental?

Per a aconseguir la protecció i cura de les teves dents i boca, és necessari que practiquis una bona higiene bucal diàriament. Un cop d'ull als següents consells:

  • Raspalla't les dents mínimes dues vegades al dia amb un raspall de truges suaus i pasta dental amb fluor.
  • Utilitza el fil dental diàriament. Aquest procés et permetrà eliminar la placa bacteriana que s'acumula entre les dents i sota les genives. En aquestes àrees comencen les càries i malalties periodontals.
  • Usa col·lutori. Aquest hàbit t'ajudarà a eliminar partícules de menjar que es queden després de raspallar-se les dents o fer servir fil dental.
  • Segueix una dieta saludable que limiti els aliments amb molt sucre.
  • Canvia de raspall de dents cada tres mesos o quan les truges estiguin obertes o gastades.
  • Fes-te revisions mèdiques i neteges dentals regularment.
  • Evita el consum de tabac. Aquest hàbit sol agreujar els problemes de la teva boca, com les genives i càries.
  • Menjar-te les ungles o mossegar objectes durs poden generar lleugeres fractures o danys a l'articulació. Evita mals hàbits per cuidar les teves dents.

Al realitzar una correcta higiene dental a la llar i portar un estil de vida saludable, estaràs contribuint a la teva salut general. D'aquesta manera, aconseguiràs que les teves dents llueixin boniques, sanes i puguin durar tota la vida.

Una boca que està en excel·lent estat, cuidada i neta no és només una bona carta de presentació, sinó un mesurador de la nostra pròpia salut.

A Abaden Dentistes tenim com a propòsit  ajudar-te al fet que tinguis la millor salut dental.