Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'una filera de cotxes aparcats

Que no t'enganyin: la Policia avisa la gent que vol comprar-se un cotxe

Comprar-se un cotxe pot comportar més riscos dels que t'imagines

Tots en algun moment de la nostra vida tenim el desig de comprar un cotxe, sigui per estrenar o de segona mà. Aquest és un dels objectius a complir per a molts després de treure's el carnet i de fer els 18 anys.

La veritat és que cal tenir força cura amb certes compres que fem. En aquest cas, al mercat de segona mà, perquè et poden estafar de manera considerable. No caiguis en l'error del novell en aquestes situacions i confia en aquells que t'aconsellen de la millor manera, com és la Policia Nacional.

De vegades veiem algunes bones oportunitats en diferents cotxes de segona mà i anem massa pressa a adquirir-lo. Però, molt de compte, perquè hem de caminar amb peus de plom perquè no siguem víctimes d'algun tipus de frau.

No caiguis al parany dels estafadors a l'hora de comprar un cotxe de segona mà

Sabent com està el mercat actualment, la Policia Nacional ha donat un avís d'alerta a través de les xarxes socials. Són consells que hem de tenir en compte a l'hora de dirigir-nos al mercat de segona mà. I és que ens ofereixen una sèrie de consells més que vàlids per evitar que caiguem al parany dels estafadors.

Una persona conduint un cotxe Seat
Quan compres un cotxe de segona mà, has d'anar amb peus de plom | PixaBay

El 'post' en qüestió porta per títol '5 consells per evitar ser víctima a la compra de vehicles de segona mà'. Un dels primers consells que ens ofereix la policia, que ha publicat un vídeo explicatiu a TikTok, Instagram i Twitter, és desconfiar d'uns preus massa baixos.

És imperiosament necessari saber que sempre és positiu fixar-se en el preu mitjà per a aquest model que volem comprar. Sempre has de comparar el que t'agrada amb un que sigui del mateix any i amb els quilòmetres més o menys semblants.

La Policia Nacional ens dona els millors consells per evitar ser estafats

També t'aconsellen que a la Xarxa no és recomanable fixar-se ni en el més barat ni el que sigui més car. Però, especialment, aquells que considerem autèntiques gangues podrien estar sota sospita de frau.

Una agent de la Policia Nacional ens informa de tots aquests bons consells i recomana que no avancem els diners, ja que és el 'modus operandi' que els estafadors fan servir sempre que poden Estem parlant d'una quantitat al voltant dels 200 o 300 euros. Però hem de saber que, en un moment donat, aquesta quantitat no ens la tornaran si ens volen estafar.

A més, és vital que sàpigues amb qui estàs tractant i verifiquis la identitat del venedor. No n'hi ha prou amb obtenir el DNI, ja que et poden donar un de fals. Alhora, ves amb compte i no enviïs cap document tipus DNI, passaport o permís de conduir a través del mòbil o per Internet. No ho facis sense saber, amb certesa, a qui li ho envies.

Desconfia de preus massa baixos i verifica la identitat del venedor

Desconfia al màxim si el venedor del cotxe deixa anar que es troba en un altre país i que li és impossible que us pugueu veure físicament. A més, els antecedents del cotxe han de ser molt ben analitzats, així com les diferents càrregues del mateix.

Es pot aconseguir demanant un informe a la DGT o bé a empreses privades com Carfax. I és que si enviem la matrícula a través d'Internet, t'enviaran en molt poc temps el document via e-mail. Amb totes aquestes recomanacions, segur que hi haurà moltes menys possibilitats que caiguis al parany d'un estafador propietari d'un cotxe de segona mà.