Què es podrà fer a Catalunya a partir de dilluns 7 de juny?

El Procicat ha aprovat aquest divendres noves flexibilitzacions en les restriccions anti-Covid

El Procicat ha aprovat aquest divendres una nova flexibilització de les restriccions anti-Covid a Catalunya, que entrarà en vigor el pròxim dilluns. Les mesures que entraran en vigor són:

  • Ampliació del 50 al 70% de l'aforament en congressos i convencions, així com en actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments i funerals.
  • Autorització a realitzar festes majors que compleixin les restriccions vigents.
  • Les assemblees d'entitats no només esportives sinó també culturals i, en general, d'entitats de base associativa es podran fer de manera presencial. S'estableix un topall del 70% de l'aforament amb un màxim de 500 persones o fins a 1.000 amb ventilació forçada i mesures de control d'aglomeracions.
  • Els actes de graduació de les universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya es podran fer en les mateixes condicions que les activitats culturals.

Aquestes noves mesures que ha aprovat el Procicat se sumen a les que han entrat en vigor aquest mateix divendres. També inclouen entre altres àmbits, el sector de la restauració, l'esport, la cultura, el comerç o els gimnasos.

Bars i restaurants

Des d'aquest divendres, els bars i restaurants poden obrir al públic entre les sis del matí i la una de la matinada. Es manté una restricció de l'aforament al 50% en espais interiors. També una limitació a sis comensals per taula. Pel què fa al consum a la barra serà dret, amb una distància de metre i mig entre els clients.

A les terrasses no hi ha restricció d'aforament, respectant els sis comensals per taula i la distància de seguretat.

Centres comercials i botigues

Des de fa ja algunes setmanes, els centres comercials de Catalunya, botigues i comerços, així com els mercats no sedentaris i fires de mercat, poden obrir sense límit de superfície. L'horari d'obertura és fins a les 22 hores. A partir d'aquest divendres poden ampliar l'aforament fins al 70% i recuperar zones recreatives i de descans.

Esport i cultura

Aquest divendres ha entrat en vigor l'ampliació dels horaris de la cultura i l'esport fins a la una de la matinada. Amb també un increment de l'aforament fins al 70%, amb un topall de 1.000 persones en interiors. Així mateix, també s'ha ampliat l'aforament de les activitats a l'aire lliure o grans espais, amb un aforament màxim de 15.000 persones. En aquests casos, podran acollir fins al 20% de la seva capacitat, aplicant diverses mesures de control.

En l'àmbit de la cultura, a partir de dilluns s'autoritza la celebració de festes majors que compleixin les restriccions vigents.

Gimnasos i piscines

Les piscines i gimnasos tenen un topall màxim en el seu aforament del 70%. Els vestidors oberts per aquelles persones que no poden dutxar-se a casa.

Trobades de fins a 10 persones, sense límit de bombolles

Les reunions i trobades mantenen un topall màxim de fins a 10 persones, sense que hi hagi límit de bombolles de convivència.

Parcs i fires d’atraccions

Des d'aquest divendres, els parcs, les fires d’atraccions i les activitats lúdiques amplien el seu aforament fins al 50% de la seva capacitat. Així mateix, els establiments vinculats al joc amplien el seu aforament fins al 70%, amb un màxim de 500 persones.

Universitat i instituts

Les classes d'educació infantil, primària i secundària, inclosos el batxillerat i els cicles formatius, són presencials. Als centres universitaris, les classes presencials es poden fer amb un aforament màxim del 50%.

En l'àmbit universitari es permeten des d'aquest dilluns els actes de graduació en les mateixes condicions que l'activitat cultural.

Activitats extraescolars i colònies escolars

En totes les etapes educatives es permeten les activitats extraescolars, inclòs l'esport escolar —equiparat a l'esport federat—, així com les activitats de lleure. Així mateix, s'autoritzen les sortides amb pernoctació si es realitzen amb el mateix grup de classe.

Activitats per a la gent gran a l’aire lliure

Els més grans de 60 anys poden fer activitats a l'aire lliure en centres cívics en grups màxims de sis persones. Aquests equipaments poden ampliar el seu aforament fins al 70% sempre que disposin un bon sistema de ventilació.

Congressos i convencions

Els congressos i les convencions es poden organitzar lliurement, mentre que des d'aquest dilluns amplien el seu aforament fins al 70%.

Cerimònies i actes religiosos

Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments i funerals, amplien el seu aforament màxim del 50 al 70% a partir d'aquest dilluns.


Comentaris

envia el comentari