Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una carretera amb molts cotxes, una altra d'un home sorprès en primer pla i una altra d'una fletxa assenyalant unes línies en ziga-zaga en una altra carretera

Què signifiquen les noves línies que apareixen a cada vegada més carreteres espanyoles

La Direcció General de Trànsit sorprèn els conductors amb un nou senyal a l'asfalt d'important significat

Els atropellaments són una de les grans xacres actualment. De les 1.145 persones que van morir al nostre país el 2023, 109 van ser per atropellament. Des de la DGT, amb l'objectiu de canviar aquest fet, no dubten a posar en marxa diferents mesures de seguretat viària.

El pas de zebra és un dels punts negres dels atropellaments, tant per part dels vianants com dels conductors. Aquest ha estat el motiu pel qual l'organisme ha instal·lat unes noves línies a diferents parts del país. Tot i això, molts no saben el seu significat.

El significat de les noves línies de la DGT

Una de les novetats que ha implementat la DGT en algunes carreteres espanyoles és un nou senyal, pintat a l'asfalt, que es coneix com a línia de vora trencada.

Es col·loca a la part externa dels carrils i destaca gràcies a la seva forma de ziga-zaga. Tot i això, en ser tan noves, aquestes noves línies segueixen causant sorpresa als conductors, ja que pocs són els que en saben el significat.

Igual que passa amb les “dents de drac”, la funció de les línies trencades és indicar que, a uns pocs metres de distància, hi ha un perill a la carretera.

Què representen aquestes noves línies de la carretera

De manera general, el perill es tradueix en la presència d'un pas de vianants. L'objectiu de les línies és que els conductors tinguin la sensació que el carril és més estret perquè redueixin la velocitat.

En definitiva, el que pretenen és que els vehicles arribin al pas de zebra més a poc a poc. Amb aquesta mesura, des de la DGT busquen reduir el nombre d'atropellaments que es produeixen diàriament a Espanya.

La DGT incorpora a poc a poc les noves línies

Aquestes línies de vora trencada ja són presents a diferents punts del país. La DGT les va començar a implementar fa uns tres anys a la N-122 a l'alçada de Nava de Roa (Burgos). Tot i això, la seva presència es va estenent per altres parts del país.

Si et trobes amb aquest nou senyal, que sol estar dins dels nuclis de població, és recomanable no circular a més de 30 km/h. D'aquesta manera, estareu segurs que en el pas de vianants no passi cap problema.