El president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament el 2020.

Quim Torra culpa Madrid de la pandèmia en plena escalada de rebrots al Segrià

El president de la Generalitat ha protagonitzat un acalorat debat amb el líder del PSC, Miquel Iceta

El president de la Generalitat, Quim Torra  , ha fugit d'estudi davant les preguntes de l'oposició i ha eludit qualsevol responsabilitat en el rebrot de casos de la Covid-19 a les comarques de Lleida, que ha obligat al tancament perimetral de la comarca del Segrià. Tot i que l'increment descontrolat de casos de coronavirus es va iniciar una vegada finalitzat l'estat d'alarma, amb totes les competències en mans de la Generalitat, Torra ha decidit atacar l'Estat espanyol, culpant Madrid de la pandèmia i sense fer cap mena d'autocrítica.

En un abraonat debat amb el líder del PSC, Miquel Iceta, que li ha retret la ineficàcia del Govern en la gestió de les residències de gent gran, el president de la Generalitat ha afirmat que «la culpa [de la pandèmia] és de Madrid, és evident. Per això volem ser independents». Així mateix, Torra ha volgut furgar la ferida i s'ha sumat a les teories de Partit Popular i VOX, assegurant que «encara no sabem, i algun dia se sabrà, que a Espanya hi ha el doble de morts per la Covid-19».

Alba Vergés, l'ase dels cops al Parlament

El ple del Parlament d'aquest dimecres ha tingut com a protagonista la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha estat l'ase dels cops de la sessió. El president del PPC i diputat del Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat la dimissió de la consellera de Salut per la seva «incompetència» en la gestió de la Covid-19. Així mateix, la diputada del PSC, Assumpta Escarp, també ha carregat contra la gestió de Vergés i ha qüestionat que sigui la millor persona i que estigui capacitada per encapçalar el departament.

Davant d'aquestes crítiques, la consellera de Salut ha replicat que les decisions es prenen «quan toca» i que s'expliquen a la ciutadania quan estan treballades, en referència al confinament perimetral del Segrià. I ha retret al PSC que faci «demagògia» en dir que el sistema de rastreig de casos positius no funciona.