El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament

Quim Torra descarta ara per ara el confinament estricte a Catalunya

El president ha anunciat que es prendran mesures més eficaces per controlar els brots

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dimarts durant la sessió de control del Parlament la gestió sanitària des que Catalunya va recuperar les competències. Torra ha assegurat que «el Govern ha actuat amb tota la responsabilitat, donant la cara en tot moment i seguint el criteri dels experts». De moment, ha apuntat que no es planteja un confinament estricte com el del mes de març, sinó que es prendran mesures més eficaces per controlar els brots detectats: «No podem tancar aquest país».

Es descarta un confinament estricte

Quim Torra ha assegurat que la situació tan crítica de la regió sanitària de Lleida ja s'està revertint: «Estem estabilitzant la situació a Lleida i esperem que la corba pugui baixar». D'altra banda, ha definit la situació de l'àrea metropolitana de Barcelona com a «difícil», encara que es descarta tornar a un confinament estricte tal com s'havia avançat

«Estem mirant com podem anar trobant la manera d'atendre els brots  que es presenten», ha manifestat el president. Una de les mesures que es plantejaven era la de limitar les reunions al carrer a les nits, ara Torra ha admès com a real la possibilitat de tancar l'oci nocturn arreu del país per evitar més contagis. 

A més a més, el president ha destacat que va reclamar a la consellera de Salut, Alba Vergés, que ampliés el nombre de rastrejadors per poder controlar els contagis. Tot i això, molts han criticat al Govern la falta de professionals per fer el seguiment dels contactes positius. 

Josep Maria Argimon, nou secretari de Salut Pública

Quim Torra ha revelat que va ser ell mateix qui va suggerir al Departament de Salut que nomenés Josep Maria Argimon  com a secretari de Salut Pública. A partir d'aquest dimarts, Argimon ha pres possessió del càrrec i compatibilitzarà aquestes funcions amb les seves responsabilitats a l'Institut Català de la Salut  (ICS).