Inés Arrrimadas, en arxiu

Quim Torra no assisteix a l'entrega del 'Premio Planeta'

Cap representant de la generalitat ha acudit a la gala

Cap representant de la Generalitat ha assistit a l'entrega del 'Premio Planeta'. El president Quim Torra ha fet saber que no assistirà a cap acte públic que no tingui a veure amb Catalunya.

Aquesta absència del govern català s'ha vist compensada per la presència de Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern en funcions, Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats, el president del Senat, Manuel Cruz, i el ministre de Cultura en funcions, José Guirao. En la taula d'honor, al costat de José Creuheras, president de Planeta, es va asseure Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, que va abandonar la sala abans de finalitzar el sopar.

Canvi de seu

Enguany la celebració del premi va tenir un nou escenari, ja que la gala es va traslladar al Museu Nacional d'Art de Catalunya al Parc de Montjuïc. El lloc habitual sempre havia estat el Palau de Congressos a la Diagonal. El motiu del canvi ha sigut pel gran volum de convidats, ja que el grup editorial compta amb empreses a Itàlia i França i molts dels seus executius i clients van acudir a la concessió del premi.

Cap representant del Govern de Torra

És cert que no va aparèixer cap representant de la Generalitat, malgrat això, sí que va aparèixer l'expresident Artur Mas i la seva esposa Helena. Altres dirigents com Inés Arrimadas o Xavier García Albiol, també van acudir. A banda d'aquestes absències del govern català, també va haver-hi d'altres força notòries com la dels Tous, Manuel Valls o la seva esposa Susana Gallardo.

Inés Arrrimadas, en arxiu
Inés Arrimadas va estar present durant l'entrga del premi  | CatalunyaDiari.cat

Javier Cercas guanyador del premi

El guanyador del Premi Planeta ha estat Javier Cercas, un, escriptor prestigiós i col·laborador del diari El País. I com a finalista, va resultar Manuel Vilas, escriptor i poeta aragonès.

També et pot interessar...