El president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa amb mascareta posada

Torra esclata contra les restriccions previstes pel Govern: «Em sap greu, però no puc»

L'expresident ha donat a conèixer la seva opinió a través de les xarxes socials

L'expresident de la GeneralitatQuim Torra ha criticat que el Procicat hagi decidit mantenir les restriccions actuals per la pandèmia de covid-19 de cara a Cap d'Any. «Em sap greu, però no puc compartir-ho. Amb l'actual pressió assistencial, són necessàries mesures de restricció social. Ara no ens la podem jugar», ha publicat a Twitter.

El Procicat ha decidit no canviar el toc de queda a la 1 de la matinada per a l'1 de gener i els sopars del 31 a la nit hauran de ser d'un màxim de deu persones de dues bombolles diferents. Així doncs, malgrat que aquest dilluns s'esperava que des del Govern s'anunciessin noves mesures restrictives, es mantindran vigent les restriccions que van entrar en vigor el passat 21 de desembre.

Al llarg d'aquest cap de setmana, també s'ha especulat amb possibles noves restriccions pel sector de la restauració tot i que finalment, s'ha decidit mantenir l'obertura per franges horàries, tal com s'ha funcionat fins ara. D'aquesta manera, els negocis del sector podran obrir entre les 7.30 i les 9.30 hores i les 13.00 fins a les 15.30 hores. A més, de mantenir el servei de menjar per emportar. 

Sàmper demana «més prudència que mai»

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dilluns «més prudència que mai» i continuar limitant els contactes socials després de l'arribada de les primeres vacunes del coronavirus, sobre les quals ha advertit que no han de comportar una relaxació.

«L'error més gran que podríem cometre és pensar que ja estem protegits», ha expressat en roda de premsa telemàtica, al costat de la consellera Alba Vergés, atès que la vacunació arribarà de manera gradual a tota la població i ha assenyalat que fins dins d'un any no s'haurà generat immunitat de grup.

Ha explicat que durant l'última setmana s'ha reduït de manera «notable» el trànsit en els accessos a Barcelona en comparació a l'any passat, amb un 20% de vehicles durant la Nit de Nadal, un 44% per Nadal, un 45% menys en Sant Esteve i un 45% menys el diumenge.

Quant al confinament perimetral de les comarques de la Cerdanya i Ripollès (Girona), decretat la setmana passada, ha destacat que des de la Nit de Nadal i durant tot el cap de setmana les xifres de trànsit han registrat descensos de més del 90% respecte a l'any passat.

Des del dia 23, hi ha hagut vuit sancions per incomplir les restriccions a la Cerdanya i 38 al Ripollès, davant el que Sàmper ha considerat que «el grau de compliment de les mesures està sent molt elevat».