Muntatge amb una dona pensant i un calendari amb diverses fulles darrere

Quins són els propers dies festius a Catalunya, d'aquí a finals d'any?

Molts es pregunten quan serà el proper dia festiu a Catalunya

Tot just queden quatre mesos perquè s'acabi l'any i molts catalans ja han esgotat les seves vacances. L'únic consol que els queda és esperar pel següent festiu al calendari laboral. El darrer ha estat el del 15 d'agost passat.

Aquestes dates de descans ja estaran marcades en vermell per part d'alguns. Durant el 2023 hi haurà un total de dotze festius entre nacionals i autonòmics, dels quals vuit seran nacionals de caràcter obligatori i no substituïbles.

Els quatre dies restants es gaudiran o reemplaçaran per altres dates més típiques de les comunitats. Cada treballador disposa de fins a 14 dies festius. Per completar aquesta xifra caldrà afegir dos dies més amb caràcter local, que decidirà cada ajuntament.

Els vuit festius nacionals que no es poden substituir

En total hi ha vuit dates festives que són comunes a tot el país i que no es poden passar a altres dies. De moment ja s'ha celebrat el Divendres Sant, el Dia del Treball (1 de maig) i el de l'Assumpció (15 d'agost).

Muntatge calendari marcat
Hi ha 8 dies festius que coincideixen a tot el país | España Diario TIPS, Rattanakun, Getty Images Signature

Però queden per gaudir el 12 d'octubre, i l'1 de novembre (Tots Sants). El darrer mes de l'any es concentren el Dia de la Constitució i el de Concepció Immaculada (6 i 8 de desembre). A més del Nadal el 25, que aquest any caurà en dilluns.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Les festes que poden ser reemplaçades

Hi ha vuit dies festius nacionals que són comuns per a tots els territoris. Però sí que hi ha altres festes que poden ser modificades per les comunitats autònomes. Hi ha la possibilitat que les substitueixin per altres dates més típiques per a ells.

Entre elles hi ha Any Nou (1 de gener), Reis (6 de gener) i Dijous Sant. També caldrà triar entre Sant Josep (19 de març) o el dia de Sant Jaume Apòstol (25 de juliol), publica La Razón.

Els festius a Catalunya

De cara a finals d'any, Catalunya encara disposa de diversos festius per gaudir. En total, són 7 les festes que es poden gaudir a partir d'ara fins el proper mes de desembre:

- Diada. 11 de setembre (dilluns)

- Festa Nacional. 12 d'octubre (dijous)

- Tots Sants. 1 de novembre (dimecres)

- Dia de la Constitució. 6 de desembre (dimecres)

- Immaculada Concepció. 8 de desembre (divendres)

- Nadal. 25 de desembre (dilluns)

- Sant Esteve. 26 de desembre (dimarts)

Cal recordar, però, com a excepció, que al territori de l'Aran el festiu del pròxim 26 de desembre, Sant Esteve, queda substituïda per la Festa d'Aran, que cau el 17 de juny.