Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social

La Seguretat Social assenyala als treballadors que tindran pensions superiors a 3.000€

Si compleixes certs requisits, cobraràs la pensió màxima

Quan la vida professional va arribant al seu final, els treballadors pensen especialment en aquell moment en què canviaran d'etapa i de ritme de vida. I és que li van fent un ull a les característiques d'aquella anhelada pensió de jubilació que encara ha d'arribar.

Precisament, un dels desitjos dels quals seran jubilats en poc temps és fer-ho com més aviat millor i cobrant la màxima pensió. Si bé l'edat ordinària va quedar marcada a la reforma de les pensions, també és cert que la quantia variarà segons els anys cotitzats. I és clar, depenent de les bases de cotització.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

La Seguretat Social posa el focus als jubilats que cobraran la pensió màxima

En aquest punt, hi ha molts treballadors que es fan la mateixa pregunta i és com és possible cobrar la pensió màxima que atorga la Seguretat Social. No obstant això, no podem oblidar que la quantia de la pensió de jubilació està relacionada pels anys treballats al llarg de la vida professional de cadascú.

Alhora, també està estretament lligada a les bases de cotització dels darrers 25 anys. Això sí, els treballadors han de saber que, encara que les bases de cotització siguin elevades, hi haurà un límit que no es podrà sobrepassar.

Oficines de la Seguretat Social vistes des de fora al costat d'un cartell
Cal destacar que hi ha un límit que no s'ha de sobrepassar | Europa Press

Al nostre país, aquest any la pensió màxima de jubilació és de 42.829,29 euros. Una pensió abonada en 14 pagues, per això al mes estaríem parlant d'una gens menyspreable quantitat de 3.059,23 euros.

Els requisits a complir si vols cobrar la pensió de jubilació més gran

Ara bé, per aconseguir aquesta pensió màxima, el salari que cal guanyar és francament elevat. Estem parlant d'un salari de 3.568,83 euros, si bé aquest salari seria tal si la base de cotització és del mateix import.

Per a aquest càlcul, segons apunta la Seguretat Social a la seva web, s'han de sumar les bases de cotització dels 25 anys anteriors i dividir-les entre 350. El que tindríem com a resultat és la base reguladora del treballador o el 100 × 100 de la pensió.

Així que si vols tenir dret a aquesta totalitat de la pensió de la Seguretat Social, en primer lloc cal accedir a la pensió a l'edat ordinària de jubilació corresponent. Aquest any, aquesta arriba fins als 66 anys i quatre mesos. Però si tenim 37 anys i nou mesos cotitzats, l'edat de jubilació serà una mica abans, en aquest cas als 65 anys.

Si en els darrers 25 anys de feina has guanyat 3.568,83 € al mes, cobraràs la pensió màxima

Això sí, has de saber que és vital tenir 36 anys i sis mesos de cotitzacions per accedir a la totalitat de la pensió. Per exemple, amb 15 anys de cotitzacions, hi hauria dret al 50% de la base reguladora.

Muntatge amb dues persones grans parlant i un cercle amb bitllets d'euro
Podries guanyar més de 3.000 euros al mes si t'abonen la pensió màxima | Getty Images

Des d'aquí, a cadascun dels propers 49 mesos s'afegirà una pujada del 0,21% a la base reguladora. Mentrestant, en els propers 209 mesos, s'afegirà una pujada del 0,19 % a la base reguladora cada mes.

Tanmateix, és clar, cal ser conscient que per emprendre aquest càlcul no hem reparat en els coeficients les bases de cotització de cadascun dels mesos. Això sí, amb una excepció dels dos darrers anys i així apliquem l'efecte de la inflació.

Amb tot, un treballador que en els darrers 25 anys de la seva vida laboral hagi guanyat un salari de 3.568,83 euros al mes, ha de saber el següent. I és que quan arribi l'hora de jubilar-se, cobrarà la pensió màxima. Sens dubte, una gran notícia per a tots aquells que veuen la jubilació més a prop que mai.