Fotomuntatge d'un primer pla d'uns xurros i la xurreria Alpuente de Barcelona

Reobre una famosa xurreria catalana amb més de 60 anys d'història: on i quan

Els propietaris de la xurreria es van veure obligats a tancar en contra de la seva voluntat: els motius

A qui no li agraden els xurros? Segur que a molt pocs. La veritat és que ara que arriba la tardor i l'hivern, uns quants xurros amb xocolata venen de gust a qualsevol hora del dia. I és que els xurros amb sucre, els més tradicionals, són tota una delícia per als nostres paladars.

Doncs bé, una de les xurreries més famoses de Barcelona reobre les portes aquesta setmana després de tancar «en contra de la seva voluntat». Així ho afirma Metropoli Oberta, que ha pogut parlar amb els propietaris de l'establiment.

Es tracta de la Xurrería Alpuente, la qual es va fer molt coneguda gràcies a TikTok, però per un problema amb la instal·lació elèctrica, van haver de tancar les portes. Ara ja té data d'obertura, que serà el pròxim divendres 29 de setembre. Així que si sou amants dels xurros, ja teniu una cita.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Problemes amb la ubicació

Tal com explica Juan, xurrer del negoci, al mitjà esmentat anteriorment, els problemes amb l'Ajuntament de Barcelona van començar amb la nova ubicació de la xurreria. Així doncs, a causa d'un canvi de localització, van començar els mals de cap.

«El consistori havia de fer 236 pisos de protecció oficial i van canviar de manera provisional la meva ubicació, traslladant-me al carrer de Padilla al costat del Teatre Nacional i l'Auditori», comença relatant Juan a Metropoli Oberta. El problema va arribar un cop fet el trasllat.

Segons explica el mateix protagonista, va demanar que li muntessin la instal·lació elèctrica per poder fer la seva feina a la nova ubicació. Un cop allà, van posar un cable que anava des de la xurreria fins a un fanal, però va resultar que la instal·lació era fraudulenta.

«A mi em semblava estrany, però va ser decisió del consistori, vaig donar per fet que era el correcte», declara. Uns mesos més tard, un inspector de la companyia elèctrica li va explicar que la instal·lació no estava feta correctament. És per aquest motiu que no va tenir cap altra alternativa i van haver de tancar.

El consistori no els va donar cap solució

Juan va intentar posar-se en contacte amb el consistori per poder arribar a una entesa i solucionar el problema, però la seva resposta va ser clara: no podien «assumir cap cost». Finalment, Alpuente ha aconseguit solucionar-ho tot i l'obertura de la xurreria serà imminent: el 29 de setembre.

Arran del problema viscut, va demanar ajuda als seus seguidors i seguidores a través de les xarxes socials i gràcies a això va aconseguir contactar amb un treballador de la companyia elèctrica, el qual va ser clau per posar fi a aquest maldecap i procedir a la reobertura de l'establiment.