Primer pla de Rafa Nadal.

Rafa Nadal, positiu per coronavirus

El tenista va sopar amb el rei emèrit, Joan Carles I

Rafa Nadal ha anunciat a través de les seves xarxes socials que ha donat positiu a coronavirus. El diagnòstic ha tingut lloc després de la seva estada a Abu Dhabi, on ha disputat un torneig d'exhibició. Allí també va sopar amb el rei emèrit Joan Carles I, dijous passat.

Nadal es trobava aquest divendres jugant al Mubadala World Tennis Championship després de la lesió al peu que va posar fi a la seva temporada abans d'hora durant la gira a Amèrica.

El tenista va haver de sotmetre's a una intervenció quirúrjica i no havia pogut tornar a jugar els últims quatre mesos. Així doncs, va notar l'aturada i va ser superat primer per Andy Murray (6-3 i 7-5) i després, en el partit pel tercer lloc, per Denis Shapovalov (6-7(4), 6-3 i 10- 6).

Abans de tornar a Espanya amb mal gust de boca, l'esportista va haver de sotmetre's a una PCR i ha anunciat el positiu via Twitter.

«Hola a tots. Volia anunciar-vos que en el meu retorn a casa després de disputar el torneig d'Abu Dhabi, he donat positiu per COVID a la prova PCR que se m'ha realitzat en arribar a Espanya», ha anunciat el tenista.

 

El balear ha donat positiu en coronavirus a la prova PCR que s'ha hagut de fer en tornar a Espanya. Rafa Nadal ha puntualitzat que durant la seva estada als Emirats Àrabs ha hagut de passar proves diagnòstiques de coronavirus cada dos dies i tots havien obtingut un resultat negatiu.

«Estic passant uns moments desagradables però confio a anar millorant a poc a poc. Ara estic confinat a casa i he informat del resultat les persones que han estat en contacte amb mi», confessava Nadal.

Rafa Nadal jugant a tenis.
Nadal va disputar un torneig a Abu Dhabi. | CatalunyaDiari
 

Aquest diagnòstic podria comprometre l‟inici de la temporada 2022 de l'esportista, ja que s'haurà de mantenir aïllat uns dies. Arran d'això, el tenista ja ha anunciat que haurà de modificar la programació del calendari i estar pendent de com va evolucionant el seu estat de salut.

«Com a conseqüència de la situació he de tenir total flexibilitat amb el meu calendari i aniré analitzant les meves opcions depenent de la meva evolució. ¡Us mantindré informats de qualsevol decisió sobre els meus futurs tornejos!», ha assenyalat Rafa.