Pla mitjà del primer secretari del PSC, Salvador Illa, intervenint en la cloenda del congrés extraordinari.

Salvador Illa, en quarantena després del congrés del PSC

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha donat positiu i el primer secretari socialista en va ser contacte estret

El PSC celebrava aquest diumenge el congrés extraordinari del partit a Catalunya. Un esdeveniment on Salvador Illa va ser proclamat primer secretari i es va anunciar la nova executiva amb una nova estructura. 

Tot i això, l'acte dels socialistes està portant cua. La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha donat positiu en covid-19. Un anunci que l'ha fet a través de les seves xarxes socials. 


Armengol, des del seu compte de Twitter, ha explicat que està guardant quarantena, que està bé i que «gràcies a estar vacunada» només té símptomes lleus.

Illa, contacte estret

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, està en quarantena. Aquesta és una de les conseqüències que ha provocat el positiu en covid-19 de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

El contacte estret entre Illa i Armengol es va donar durant el dinar que van compartir en un restaurant amb altres dirigents socialistes coincidint amb la celebració del congrés del partit. 

Un esdeveniment que també va comptar amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tot i assistir-hi, en una entrevista a Rac1, Illa ha explicat que Sánchez no és contacte estret amb Armengol perquè no van coincidir. 

Després del positiu d'Armengol en participar en el congrés del PSC, el nou primer secretari del partit, ha defensat que es van seguir «estrictament» les recomanacions de les autoritats sanitàries. «Amb prudència i seguint les indicacions sanitàries, les coses s'han de seguir fent d'una determinada manera», ha afegit Illa.

La nova executiva de Salvador Illa

El congrés extraordinari del PSC ha proclamat aquest diumenge la nova executiva amb una estructura nova, amb cinc viceprimeres secretaries i diversos secretaris que penjaran d'aquestes àrees.

L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat Lluïsa Moret ocuparà la viceprimera secretaria de l'Àrea d'Organització i Acció Electoral, i és qui en portarà el pes. El secretari serà José Luis Jimeno, que fins ara era secretari de coordinació territorial.

Jaume Collboni serà el viceprimer secretari de Política Municipal; Acció Política, per Alícia Romero; Igualtat i Acció Social, per Marta Farrés; i Millora de l'Autogovern i Programes, Meritxell Batet.