Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Pilar Rahola

Rahola llença a l'aire 12 preguntes incòmodes sobre el 17-A

La periodista, en la seva columna titulada «Les preguntes del dimoni», es qüestiona sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

Imatge arxiu Pilar Rahola
Rahola llença a l'aire 12 preguntes incòmodes sobre el 17-A | Cedida

 

Des que a 'Público' es van revelar les informacions sobre la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll, no paren de sortir noves informacions, sospites i preguntes. Es demanen explicacions i responsabilitats al CNI, a la Policia Nacional i a l'Estat Espanyol que encara no ha assumit ningú. Avui s'ha desvelat que l'imam de Ripoll, cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, era confident del CNI des del 2014.

Pilar Rahola assegura que hi ha «masses incògnites i cap resposta»

La periodista Pilar Rahola, en la seva columna a 'La Vanguardia' que aquesta setmana ha titulat «Les preguntes del dimoni», deixa anar 12 preguntes incòmodes que evidencien la falta de respostes. «Un atropellament massiu, tretze persones assassinades i un país en shock, i dos anys després, masses incògnites i cap resposta a les informacions que arriben i espanten», exposa Rahola.

La primera pregunta sorgeix de l'inici del problema: Abdelbaki es Satty, l'imam de Ripoll, havia conviscut amb Belgacem Bellil, que es va immolar a l'Irak i va matar 19 soldats italians. «Per què mai se li va prendre declaració?», pregunta la periodista. I seguint la mateixa línia, es qüestiona perquè, malgrat tenir una ordre d'expulsió del país d'es Satty, en lloc de deportar-lo se li va oferir la possibilitat de ser confident del CNI.

Mosaic de Miró a la Rambla amb flors i espelmes en honor a les víctimes de l'atemptat del 17-A
Mosaic de Miró a la Rambla en homenatge a les víctimes del 17-A | CatalunyaDiari.cat

 

Continua aprofundint molt més en la qüestió, i és que es veu que a es Satty li van denegar el permís en una ciutat flamenca per ser imam, ja que es va negar a presentar el permís de residència i l'informe penal. «Per què se li va permetre aquí? Per què una vegada informats pels flamencs, els Mossos no troben informació d'Es Satty quan la busquen a la base de dades?», prossegueix Rahola.

La periodista denuncia la falta de comunicació entre la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra

Aborda tots els temes revelats per 'Público' i les preguntes que susciten les informacions: per què no hi havia la comunicació necessària entre els Mossos i la Policia Nacional i s'amagava informació? Acaba amb una pregunta àcida cap a certs partits polítics que es van negar a investigar els atemptats i l'imam de Ripoll: «Per què el PP, el PSOE i CS van vetar al Congrés la comissió d'investigació sobre el CNI i l'imam?».

La periodista qüestiona la falta de comunicació entre la Policia Nacional i els Mossos | Mossos d'Esquadra
 

Ara queda esperar les noves informacions que 'Público' reveli els pròxims dies i la resposta que el Govern, els partits polítics, la Policia Nacional o el CNI puguin oferir. Tal com diu Rahola: «les preguntes continuen aquí i no només han de formular-se per un clam ètic, han de respondre's per exigència democràtica».

 

També et pot interessar...