Diverses persones passejant amb mascareta per Lleida el 5 de juliol de 2020

Reclamen més restriccions d'aforament en comerços, bars i restaurants del Segrià

Denuncien un «absolut abandonament» dels treballadors a Ponent que «posen la seva vida en joc»

La UGT-Terres de Lleida  considera que els cons a les sortides de l'autovia i els controls dels Mossos d'Esquadra no són suficients per controlar l'augment de contagis per coronavirus al Segrià. Reclamen que es  limitin els aforaments als comerços, bars i restaurants de la comarca «i més ara que ja han començat les rebaixes». «No podem entendre aquest absolut abandonament dels treballadors de Ponent. Ells també posen la seva vida en joc», denuncien des de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT-Terres de Lleida. «És vital que entre tots vetllem per la seguretat i la salut de tots els treballadors i per tota la ciutadania en general», han afegit.

Per tot això, des del sindicat demanen a la Generalitat que apliqui les mesures pertinents per controlar aquesta situació i evitar l'aparició de nous brots de covid-19 a la demarcació de Lleida.

L'alcalde de Lleida, preocupat

  

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, considera normal l'augment de casos positius de coronavirus. «Que avui hi hagi més casos que ahir no em sorprèn», ha dit. D'entre les actuacions que s'està fent des de la Paeria, Pueyo ha explicat que aquest dilluns voluntaris de protecció civil han repartit 1.700 mascaretes  al centre i al Casc Antic i s'ha sumat a la crida perquè «vinguin» professionals sanitaris d'arreu de Catalunya a donar suport. Pel que fa a les repercussions econòmiques, l'alcalde de Lleida entén la frustració dels comerciants. «Hi ha gent que tenia reserves al seu hotel i ara els clients no hi aniran i persones que havien previst marxar de vacances i no ho poden fer», ha dit, i ha afegit que «és evident que estan preocupats".

Pueyo ha assegurat que des de l'Ajuntament  s'està en contacte permanent amb totes les administracions «amb la voluntat de treballar junts» i ha recordat la importància de complir amb les mesures de mascareta, distància i mans. També ha insistit en evitar les aglomeracions i les reunions de més de deu persones.

El paer en cap ha explicat que parla habitualment amb la resta d'alcaldes de municipis del Segrià i assegura que «tenen les mateixes preocupacions que jo», que «és una barreja de preocupació i de voluntat d'afrontar la crisi», ha dit.