Submarinistes del SES netegen el fons matí del Miracle.

Recullen més de 100 quilos de deixalles al fons marí d'una platja de Tarragona

La Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona va celebrar aquest diumenge una jornada per recollir les restes de material pirotècnic del Concurs de Castells de Focs

La Societat d'Exploracions Submarines (SES) de Tarragona va realitzar aquest diumenge la neteja dels fons marí de la platja del Miracle. En total, es van recollir més de 100 quilos de brossa. Un any més, l'entitat tarragonina va ser l'adjudicatària del contracte de l'Ajuntament de Tarragona per tal de netejar la platja després de la celebració del Concurs de Castells de Focs a principis d'aquest mes de juliol.

 

Enguany, alguns problemes en els tràmits administratius en la gestió del contractes han retardat la neteja del fons marí tres setmanes, ja que habitualment és realitza la setmana després de la celebració de la cita pirotècnica. 

 

La jornada, que estava oberta a qualsevol submarinista, es va celebrar amb normalitat i va tenir una durada de dues hores. Va comptar amb la participació de la Creu Roja amb una moto aquàtica que va acompanyar els submarinistes, així com amb voluntaris de Greenpeace.

 

Restes d'obra trobades al fons marí del Miracle.
Rajola amb formigó trobada al fons marí de la platja del Miracle. | SES Tarragona

 

Durant la immersió es va recollir més d'un centenar de quilos de deixalles, més de la meitat (60%) eren restes dels petards disparats durant el Concurs de Castells de Focs, entre elles plàstic, grava negra i tubs de ferro. En la resta de brossa trobada en el fons marí de la platja del Miracle, destaca la troballa d'un tros d'obra, d'uns 20 quilos, d'origen desconegut, així com restes de material de pesca.

 

El SES té previstes dues noves actuacions a la platja del Miracle durant el que resta de 2019. La primera d'elles serà després de les festes de Santa Tecla, mentre que la segona arribarà a finals del mes d'octubre