renfe

Tot el que has de saber sobre la vaga de Renfe d'aquest dimecres

Estan previstos uns serveis mínims del 40% a Rodalies, i del 78% en els combois AVE de Llarga Distància

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han dictat uns serveis mínims del 40% a Rodalies en la vaga convocada pel sindicat CGT  dimecres que ve. Concretament, l'aturada serà  de dotze del migdia a quatre de la tarda i de vuit del vespre a mitjanit, mentre que durant la resta de la jornada el servei serà l'habitual.

Pel que fa als trens AVE – Llarga Distància s’assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona, i amb un 65% els serveis d'Avant, segons ha informat la companyia Renfe.

La CGT convoca aturades per reclamar diverses millores

En aquest sentit, els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional. Les aturades es repetiran el 14 i el 30 d'agost.

Per la seva banda, la CGT ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres.

El sindicat lamenta la manca de personal

Segons el sindicat, amb la manca de personal no és possible «mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria» i que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmana a 37,5 hores a la setmana.

També et pot interessar...