Recreació del vestíbul de projecte guanyador per al nou Hospital Joan XXIII que es construirà en la primera fase.

Primers passos per a la construcció del futur nou Hospital Joan XXIII de Tarragona

La Generalitat licita el primer tràmit, la redacció del projecte bàsic i d'execució del nou centre | L'inici d'obres, previst per a finals de 2020

El futur nou Hospital Joan XXIII de Tarragona encara està lluny de ser una realitat visible, però ja ha començat a caminar de manera formal. Aquest dimecres, 31 de juliol, la Generalitat de Catalunyaha licitat el primer tràmit, la redacció del projecte bàsic i d'execució del nou edifici  tarragoní, per una durada de vuit mesos i un pressupost de dos milions d'euros. El rellotge començarà a comptar un cop s'adjudiquin els treballs, a la tardor d'aquest 2019.

L'activació dels tràmits són els primers passos per a la renovació del nou centre hospitalari,  que es basarà «en els tres pilars de l'assistència, la docència i la recerca», segons va avançar la consellera de Salut, Alba Vergés, en una visita a Tarragona a principis del mes de març per presentar el projecte definitiu del nou Joan XXIII«El compromís del govern és absolut, la inversió està garantida»,  va assegurar en el mateix acte el Vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès.

El calendari d'obres del nou hospital Joan XXIII de Tarragona: inici d'obres el 2020, obertura final el 2023

L'actual hospital Joan XXIII, en una imatge d'arxiu. | Cedida

Amb l'inici de la licitació, el calendari previst manté les mateixes dates ja anunciades per Salut mesos enrere: la redacció del projecte s'espera allargar fins a mitjans de l'any 2020, poc després començaran les obres (finals de 2020) del nou hospital  i a mitjans de 2023 estarà enllestit i preparat per obrir les seves portes. El cost total de la construcció del nou edifici s'eleva als 48,5 milions d'euros, que finançarà íntegrament el govern català.

El nou edifici central de Joan XXIII substituirà l'actual, tindrà una extensió de 40.000 metres quadrats i acollirà les àrees d'assistència, quirúrgiques, ambulatòria o de suport clínic. El nou equipament suposarà una ampliació dels serveis actuals, però a hores d'ara encara és una incògnita saber si el nou model suposarà també un augment dels llits disponibles per a ingressos, o de la plantilla de personal del centre. El projecte del nou hospital seguirà el fil de la proposta 'Entre Places', que va guanyar el concurs públic d'idees a principis d'any.

Recreació aèria del projecte 'Entre Places' per al nou recinte de l'Hospital Joan XXIII.
Recreació aèria del projecte 'Entre Places' per al nou recinte de l'Hospital Joan XXIII. | cedida

També et pot interessar