YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un regidor d'ERC d'un Ajuntament del Maresme dimiteix després dels escorcolls de la Guàrdia Civil

Nega cap relació amb l'Operació Voloh

Un agent de la Guàrdia Civil s'emporta documentació urbanística de l'Ajuntament de Cabrera de Mar
Un agent de la Guàrdia Civil s'emporta documentació urbanística de l'Ajuntament de Cabrera de Mar | ACN

El regidor d'Urbanisme de Cabrera de Mar (Maresme), Enric Mir, ha anunciat la seva dimissió. En un comunicat, el republicà admet que, durant els escorcolls de l'Operació Voloh, la Guàrdia Civil va entrar dimecres passat al seu despatx i va trobar una «quantitat indeterminada» de diners en efectiu. Segons Mir, els diners corresponien a la venda particular del seu immoble familiar i estaven destinats a comprar una altra casa l'endemà de l'escorcoll.

«Vull afirmar amb rotunditat que aquests diners no tenen relació amb cap de les acusacions infundades de prevaricació urbanística que s'han fabricat des dels aparells de l'Estat», remarca Mir, que diu que plega «irrevocablement» perquè la seva actuació «no és pròpia de l'exemplaritat» del càrrec.

«Amb aquesta decisió estaré en una disposició millor per col·laborar amb la justícia i, si s'escau, defensar-me, sense perjudicar el nostre poble ni l'Ajuntament de Cabrera», afegeix el regidor dimissionari. Mir conclou el comunicat agraint les mostres de suport rebudes i demanant disculpes amb tots els veïns que li havien dipositat confiança.

 

ERC el suspèn de militància

Abans de la dimissió, Esquerra Republicana de Catalunya havia demanat a Enric Mir plegar com a regidor i l'ha suspès de militància. Segons els republicans, el fet no té cap relació amb l'operatiu policial contra el finançament de l'independentisme i «obeeix a un comportament de l'esfera privada» del regidor. Però en tot cas considera aquest comportament «del tot incompatible amb els valors republicans» que defensen el partit.

Arran de les actuacions de la Guàrdia Civil, ERC ha obert diversos expedients informatius per «verificar la versemblança» de les acusacions. Pel que fa als escorcolls a l'Ajuntament de Cabrera i a la presumpta prevaricació que apunten els informes de la Guàrdia Civil, «s’ha pogut corroborar que no s’ha produït cap delicte, irregularitat ni tracte de favor en la gestió urbanística».

En canvi, «fruit d'aquest registre» però «sense cap relació amb les acusacions mencionades» el cos de seguretat va comissar «una quantitat elevada de diners en efectiu» al despatx del regidor republicà Enric Mir. Les investigacions vinculades als expedients informatius oberts per ERC «constaten» que el fet «obeeix a un comportament de l'esfera privada» de Mir i «no guarda cap relació amb la seva actuació com a regidor o militant». Tot i això, el partit considera el comportament «del tot incompatible» amb els valors del partit.


Comentaris

envia el comentari