La regió espanyola que podria separar-se amb l'ajuda del PSOE

Lleó, Salamanca i Zamora formarien part de la nova Regió Lleonesa

Unes 300 persones manifestant-se a la plaça de San Marcelo de Lleó per reclamar el dret de reconeixement de la Regió Lleonesa (27-12-19)
Unes 300 persones s'han reunit a la plaça on es realitzava el ple per reclamar la separació de Castella | EP

Nova petició d’independència a Espanya. En aquesta ocasió, però, no es tracta de Catalunya, sinó de Lleó: el seu Ajuntament ha enviat aquest divendres una petició les Corts de Castella i Lleó i a les Corts Generals de l’Estat per separar-se de Castella.

Aquesta moció s’ha presentat «acollint-se en el dret a la constitució com a comunitat autònoma de la Regió Lleonesa». Aquesta nova regió estaria formada per Lleó, Zamora i Salamanca.  A la petició li han donat suport els partits d’Unión del Pueblo Leonés (UPL), PSOE i Podemos. Per altra banda, la moció ha estat rebutjada per PP i Ciutadans.

«Els números no presenten cap dubte»

El portaveu d’UPL, Eduardo López Sendino, ha defensat aquesta decisió: «Castella i Lleó es va constituir tot i l’oposició del poble, ajuntaments, diputacions i institucions lleoneses, aplicant la 'dedocràcia' de Martín Villa, que va obligar la Regió Lleonesa a formar part d’una comunitat absolutament artificial».

Per altra banda, ha volgut aclarir que «no té res en contra dels castellans», però «els números no representen cap dubte». Ha assenyalat la taxa d’atur de la regió, així com pèrdua poblacional que ha tingut lloc a Lleó des de l’any 1983, molt contrària al creixement de Valladolid.

Creuen que servirà per millorar la qualitat de vida

L’alcalde socialista José Antonio Díez ha defensat la moció argumentant «un sentiment total de la ciutadania de no pertinença a Castella i Lleó», i creu que aquest canvi servirà per «millorar la qualitat de vida i el posicionament de Lleó i els seus habitants».

Unes 300 persones s’han concentrat a les portes de la plaça de San Marcelo, on estava tenint lloc el ple, per reclamar la ruptura amb Castella. La reunió ha durat dues hores i els manifestants han cridat diverses consignes que cridaven al trencament del territori.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari