La regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, quatre mesos sense morts per coronavirus

No es registren defuncions des del passat 18 d'abril

Pla general de persones passejant pel carrer Major de Lleida
Actualment s'han registrat 474 casos a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran | ACN

Quina és la regió sanitària de Catalunya amb millors xifres de Covid-19? Es tracta de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, que acumula quatre mesos sense registrar cap defunció per coronavirus, després que el passat 18 d’abril es registrés l’última, i l'única sense patir un repunt general de contagis aquest mes d’agost. Segons els professionals, això es deu a la poca densitat de població de l’àrea i els escassos brots geriàtrics.

Cal recordar que la Pobla de Segur i Vielha van registrar dos dels primers brots en residències a Catalunya. Tot i això, no n’hi ha hagut més. D’altra banda, cal destacar que els veïns i veïnes han aplicat de manera estricta les mesures recomanades contra el virus.

El director assistencial de l’Hospital de Pallars de Tremp, Eduard Sanjurjo, reconeix que és probable que els casos puguin augmentar en les properes setmanes a causa de la mobilitat causada per l’allau de turistes al Pirineu en els darrers dies. Per una altra banda, Sanjurjo assegura que ara hi ha més capacitat per fer proves PCR, un fet que permetrà diagnosticar i atendre abans les persones contagiades.

Les dades de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran

Segons Salut, actualment a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran s'han registrat 474 casos, 11 en les últimes hores; 613 sumant totes les proves. Per una altra banda, 29 persones han mort des de l’inici de la pandèmia. El risc de rebrot continua augmentant i ja supera el llindar del 100, amb un valor de 131,21 (des del 13 de juliol que la regió no tenia un risc alt de rebrot); la Rt també puja i se situa en 2, i la taxa de confirmats per PCR és de 47,27. Hi ha un pacient ingressat que no es troba a l'UCI.

Pel que fa a Catalunya, s'han registrat 1.169 casos nous de coronavirus confirmats per PCR i el total s'eleva a 93.360, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 114.437 casos (1.204 més) amb totes les proves. Des de l'inici de la pandèmia, el nombre de morts al territori s'eleva a 12.889, després que s'hagin reportat dues defuncions en les últimes hores. Segons Salut, hi ha 642 pacients ingressats (50 més respecte al balanç anterior), dels quals 129 a l'UCI (10 més).

El risc de rebrot creix lleugerament i es manté en nivells alts, amb un valor de 147,73 -el llindar de risc alt és 100-, mentre que la velocitat de propagació del virus torna a passar de l'1 -significa que de mitjana una persona amb el virus en contagia una altra-.


Comentaris

envia el comentari