URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

La Xina assegura que la seva vacuna es començarà a comercialitzar al desembre

Actualment la vacuna comença la tercera fase de proves clíniques als Emirats Àrabs

Vacuna coronavirus
La vacuna xinesa podria estar disponible aquest pròxim desembre | RTVE

Trobar la vacuna del coronavirus s’ha convertit en l’objectiu principal dels països del món. Mentre Rússia avança i comprova que la seva vacuna té l’eficàcia necessària, la Xina ha anunciat que la seva cura estarà llesta per la població «probablement al desembre».

El president de l’empresa China National Biotec Group, Liu Jingzhen, ha anunciat que la vacuna podria estar disponible a un preu menor de 1.000 iens, el que es traduiria en uns 121 euros. Seran necessàries dues dosis perquè tingui efecte, i actualment la vacuna es troba començant la tercera fase de proves als Emirats Àrabs.

Seran necessàries dues dosis de la vacuna perquè faci efecte

Tal com es farà a la resta del món, Liu Jungzhen assegura que no tota la població xinesa haurà de vacunar-se. Les seves prioritats són aquelles persones que treballen a les ciutats i els estudiants, que rebran les primeres dosis en quant es confirmi l’efectivitat de la vacuna.

Segons explica el mitjà China Daily, el país té cinc vacunes que podrien ser les definitives per acabar amb aquesta pandèmia. Totes elles han acabat o es troben en la segona fase de les proves. Així, l’Oficina Estatal xinesa de Propietat Intel·lectual (SIPO en les seves sigles en anglès) va aprovar fa unes setmanes la patent d’una altra candidata a la vacuna. Des de Xina asseguren que aquesta també ha entrat a fase 3 i podria «ser produïda en massa en un breu període de temps», tal com informava la premsa local.

Asseguren que la vacuna xinesa «és segura i genera una resposta immune»

Precisament aquesta vacuna va ser desenvolupada per l’Institut Científic Militar i la companyia biofarmacèutica xinesa CanSino Biologics. Segons informen, va començar-se a utilitzar el passat mes de juny a l’Exèrcit xinès després que un equip d’investigadors descobrissin anticossos monoclonals neutralitzants que podrien ser altament eficients per la desaparició del virus.

Contràriament a les opinions que ha general la vacuna russa, l’agència estatal de notícies Xinhua ha assegurat que aquesta de la farmacèutica Sinopharm (a la qual pertany China National Biotec Group) «és segura i genera una resposta immune».


Comentaris

envia el comentari