Imatge dels carrers de Londres amb gent passejant

Al contrari que Catalunya: Londres accelera la desescalada

El Regne Unit no obligarà als britànics vacunats ni als menors d'edat a fer quarantena quan tronin de les vacances

Els britànics amb la pauta completa de vacunació hauran de fer quarantena quan tornin al seu país. Grant Shapps, secretari d'estat de Transport del Regne Unit, ha avançat que la mesura s'implementarà a partir del 19 de juliol.

Els altres beneficiats de la nova norma seran els menors de 18 anys del Regne Unit. Encara que no estiguin vacunats tampoc se'ls obligarà a estar en aïllament durant 10 dies.

El Regne Unit implementa mesures de prevenció diferents, depenen del país d'on troni el seu ciutadà. És a dir, les destinacions dels britànics es qualifiquen a través d'una llista amb tres colors: vermell, ambre i verd. L'anomenat Semàfor Covid implica que el vermell és un país amb un ritme de contagi més elevat que el verd.

Espanya se situa en el color ambre. Gràcies al petit aixecament de les restriccions als viatgers dels països com Espanya tindran les mateixes condicions que els verds. Fins al dia 19 juliol s'haurà de fer quarantena, però a partir d'aleshores, ja no serà necessari.

Els menors no caldrà que facin quarantena

Així ho explica resumidament Shapps a través del seu Twitter: «Actualització de viatges: A partir del dilluns 19 de juliol a les 4 de la matinada britànica, els adults amb una pauta completa de vacunació no necessitaran fer quarantena després de visitar a països que estiguin a la llista en ambre. – Un altre pas per la completa reobertura dels viatges internacionals. Els nens menors de 18 anys no necessitaran quarantena». 

Tot i això, encara hi ha restriccions que prevalen. Les persones que vagin als països en verd o ambre hauran de passar dues proves PCR, al segon i vuitè dia de tornada al Regne Unit.

Pel que fa a aquelles destinacions que encara són a la llista vermella les mesures segueixen sent les mateixes. A la volta s'ha de fer una quarantena de 10 dies en un hotel i donar negatiu a dues PCR.

La resta de viatgers que no tinguin la residència al Regne Unit hauran de fer quarantena a l'arribada. A més, hauran de superar una prova PCR.

Catalunya i Espanya no són ben vistes a la resta de països


Tal com passa al Regne Unit, hi ha molts territoris que veuen a Catalunya o Espanya amb un cert recel. Això és a causa de l'augment exponencial de contagis durant les últimes setmanes.


Fa una setmana Alemanya qualificava de zona amb risc de contagi a Catalunya. Altres països Bèlgica o França, aquest dijous 8 de juliol, aconsellaven evitar Espanya durant les vacances.