Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Carles

El rei Joan Carles tria Catalunya per tornar a Espanya: on anirà

Barcelona serà un dels seus primers destins per visitar al seu millor amic, l'exjugador olímpic Josep Cusí

Tots sabem que la Fiscalia del Tribunal Suprem va arxivar les dues investigacions que tenia obertes contra el rei emèrit.


Una pel cobrament de 100 milions de dòlars com a suposada comissió per l'adjudicació a empreses espanyoles del tren d'alta velocitat a la Meca i l'altre pel pagament de despeses familiars per part d'un empresari mexicà i una fundació suïssa.


A hores d'ara, ja són molts els que comencen a especular sobre una possible tornada a Espanya, encara que sigui només en forma de viatges freqüents, del Rei Joan Carles. I és que l'ex cap de l'Estat, segons afirma 'Vanitatis', ja tindria plans per visitar la península. 


On? A Catalunya, més concretament a Barcelona, ciutat on resideix el seu amic més fidel, Josep Cusí, i el seu metge de capçalera. 

El rei Joan Carles amb el seu amic Josep Cusí en una imatge d'arxiu
El rei emèrit vol visitar el seu amic Josep Cusí | CatalunyaDiari


'Vanitatis' esmenta que el motiu de la visita es deu al fet que, per motius personals, «Cusí no ha pogut anar a veure'l a Abu Dhabi, i tots dos tenen moltes ganes de fer-se una abraçada».


A la ciutat comtal, a més, Joan Carles I té previst realitzar-se diverses revisions mèdiques. Així doncs, aprofitarà l'estada a la ciutat per assistir a la consulta del Dr. Manuel Sánchez, el seu doctor de capçalera. 


Qui és Josep Cusí?


L'amic del rei emèrit és un empresari català, natural de Barcelona, nascut l'any 1934. Enginyer electrònic per l'Escola d'Enginyers de Terrassa, es va unir a l'equip de vela 'Bribón II' com a armador i tripulant.

 
Segons avança 'Vanity Fair' Cusí i Joan Carles es van conèixer en una de les trobades de caça que organitzava Francisco Franco, però «no va ser fins al 1972 quan van estrènyer llaços». 


El català va destacar en l'àmbit esportiu. Especialment en els esports aquàtics com la natació, el waterpolo o la vela. Però no va ser fins a l'any 1968, que va participar en els Jocs Olímpics de Mèxic. On va obtenir un diploma olímpic de tir. 

El rei Joan Carles I vetat a la Zarzuela


En aquests petits viatges, el Borbó visitarà altres destins de l'Estat on té diverses amistats. Però, segons 'Vanitatis', «una de les condicions perquè Felip VI estigués d'acord en el retorn del seu pare és que no trepitges la Zarzuela ni de visita».