El rei Felip no es queda de braços plegats i mou fitxa contra Pedro Sánchez

Zarzuela torna el cop de fa uns dies a la Moncloa

Pedro Sánchez i el rei Felip VI
El rei Felip s'ha cansat dels moviments per l'esquena de Pedro Sánchez | EFE

Al llarg de les últimes setmanes s'ha pogut veure la gran tensió que hi ha entre la Zarzuela i Moncloa. Des de la Casa Reial tenen la sensació que l'actual govern vol acabar amb la monarquia, i que utilitza els escàndols de Joan Carles I per debilitar la institució. Per evitar precisament això, el rei Felip VI ha passat a l'atac amb una decisió molt significativa. 

Felip VI actua a esquena de la Moncloa

Fins ara, Pedro Sánchez era un dels únics que no s'havia posicionat de manera clara ni a favor ni en contra de la monarquia. De fet, semblava que defensava la posició del rei, ja que la seva estratègia implicava allunyar a l'emèrit de la Zarzuela i fins i tot d'Espanya. Però Pablo Iglesias, el seu soci de govern, ja ha advertit que no n'hi ha prou amb fer fora a Joan Carles i està pressionant als socialistes perquè facilitin una comissió d'investigació al Congrés. Unidas Podemos no amaga les seves intencions d'implantar una república a Espanya en un futur molt llunyà, i les seves aspiracions podrien acabar arrossegant al PSOE a una posició contrària a Felip VI. 

L'última topada entre Moncloa i Zarzuela va ser la definitiva per al rei Felip. El govern de Pedro Sánchez va prohibir de manera unilateral el viatge que els reis d'Espanya tenien programat a Ceuta i Melilla per no enfadar al govern del Marroc. Felip i Letícia no es van assabentar d'aquesta decisió per part del mandatari, sinó a través d'una agència de notícies

Després d'aquests moviments de Sánchez, la Casa Reial ha decidit contraatacar i ja actua també a esquena de la Moncloa. Segons s'ha pogut saber, han organitzat un seguit de reunions de màxima importància amb altes personalitats de l'Estat per recollir suports. La intenció és reafirmar el suport inequívoc de diverses personalitats i institucions de l'Estat, prendre consells sobre com contrarestar els atacs del govern, i de pas, tornar la jugada de fa uns dies amb el tema de Ceuta i Melilla. 

Reunions secretes d'altíssim nivell

En aquestes reunions secretes hi han assistit importants personatges molt influents en el passat recent de la política a Espanya, a més a més de personalitats en actiu en llocs d'altíssima responsabilitat institucional. Tots els convidats a aquestes reunions tenen un sobrat coneixement de les institucions de l'Estat, que han permès elaborar una sèrie de propostes per reforçar la Corona

Algunes fonts de palau asseguren que els convidats han participat en una tempesta d'idees en recerca de fórmules per reforçar el regnat de Felip VI i protegir-se dels atacs de Podemos a l'ordre constitucional. L'objectiu és garantir la continuïtat de la monarquia a Espanya. 


Comentaris

envia el comentari