El rei Felip VI intervé des del Congrés dels Diputats en l'obertura de la tretzena legislatura.

La insòlita reunió que presidirà dimarts Felip VI

Felip VI ha citat el president del govern i els ministres a dos quarts de deu del matí

El rei Felip VI  ha decidit fer una convocatòria insòlita per la poca freqüència amb què es dona. El monarca espanyol presidirà dimarts que ve el Consell de Ministres al palau de la Zarzuela. Segons consta a l'agenda de la família reial, Felip VI ha citat el president del govern espanyol i els ministres a dos quarts de deu del matí.

Aquesta serà la primera vegada que el monarca el presideixi amb Sánchez com a president i la segona des que va assumir el càrrec, quan va president un Consell de Ministres amb Mariano Rajoy al capdavant.

Un Consell de Ministres més simbòlic que no pas decisori

El Consell de Ministres que presideix el Rei té caràcter deliberatiu, i el que és habitual en aquestes ocasions és que l'executiu celebri després al Palau de la Moncloa una reunió amb caràcter decisori. Cal recordar que, entre els assumptes previstos per al Consell de Ministres del proper dimarts hi ha la derogació de l'article de la reforma laboral del 2012 que permet l'acomiadament per acumulació de baixes mèdiques justificades.

Així doncs, s'espera que després de la reunió del govern en ple presidida pel monarca espanyol, n'hi hagi una altra de pràctica per prendre aquesta esperada decisió. Preguntada sobre si es derogarà algun ítem més de la legislació laboral, la ministra de de Treball Yolanda Díaz ha afirmat que únicament es proposarà derogar aquest article, i ha deixat clar que serà «una gran notícia perquè es deixin de viure situacions degradants a Espanya i que s'eviti així que un treballador pugui perdre el seu lloc de treball estant en una situació vulnerable».

També et pot interessar...