Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
muntatge de la reina letizia amb una imatge desmentint el bitllet dins d'un cercle vermell

La Reina Letizia és víctima d'una estafa on tu també pots caure

Els estafadors utilitzen la imatge de la Reina Letizia i ja han aconseguit enganyar centenars de víctimes

La Reina Letizia ha estat recentment el centre d'atenció a causa d'una estafa que ha fet servir la seva imatge per enganyar nombrosos inversors.

Aquest incident ha generat una gran preocupació i ha posat en alerta les autoritats i la Casa Reial. Al programa Más vale tarde de La Sexta han explicat tots els detalls.

Aquesta és l'estafa que utilitza la imatge de la Reina Letizia

Cristina Pardo compartia al programa Más vale tarde de La Sexta que, els últims mesos, s'ha llançat una campanya de desinformació. Tot plegat és una estafa.

captura de la sisena parlant de l'estafa de letizia
Els estafadors utilitzen la imatge de Letizia Ortiz per aconseguir inversions fraudulentes | La Sexta

L'estafa no ha trigat a difondre's per les xarxes socials i s'hi comparteixen declaracions "inventades" de la Reina Letizia. L'objectiu és que les víctimes facin una inversió.

Per això, els estafadors publiquen entrevistes falses a personatges coneguts. També inclouen el logotip de RTVE per donar més credibilitat. Tot i això, tot és mentida.

Al muntatge apareix la imatge de Letizia amb aquest titular: "El Parlament és sospitós de traïció a l'Estat". A més, també es parla de declaracions de la Reina parlant de l'ús del Govern dels recursos del país.

A la suposada entrevista, Letizia comparteix que els eurodiputats cobren gràcies al fet que van invertir en una plataforma estrangera. La farsa té com a objectiu que les víctimes facin clic a l'enllaç. Després fan que inverteixin un mínim de 250 euros.

Cartera amb bitllets d'euro
L'objectiu és que les víctimes inverteixin un mínim de 250 euros | Getty Images

Així ha estat la reacció de la Casa Reial

Tant la Casa Reial com RTVE han desmentit qualsevol relació de la Reina Letizia amb aquestes inversions. A més, han instat els ciutadans a ser cautelosos i a no deixar-se enganyar per aquests anuncis fraudulents.

Encara que cap dels membres ha desmentit aquesta informació de manera personal, sí que fan tot el possible per tombar la publicació.

Aquest incident posa de manifest la importància de ser cautelós en fer inversions en línia. Aquí et deixem alguns consells per evitar caure en estafes semblants:

  • Verifica la font: abans de fer qualsevol inversió, assegureu-vos que la informació prové d'una font fiable.
  • Investiga: realitza una cerca en línia sobre l'empresa o el producte on planeges invertir. Llegeix opinions i revisa'n l'historial.
  • Desconfia d'ofertes massa bones: si una oferta sembla massa bona per ser veritat, és probablement una estafa.
  • Consulta un professional: si tens dubtes, consulta un assessor financer abans de prendre decisions d'inversió.