Imatge de l'interior d'una sala de reunions

Una empresa anuncia que crearà 1500 nous llocs de feina a Catalunya

Renfe i Alstom han formalitzat la compra de 152 trens de Rodalies que seran construïts a la planta de Santa Perpètua de Mogoda

Renfe i Alstom van formalitzar aquest dilluns la compra de 152 trens de gran capacitat per a les xarxes de Rodalies. Aquest pacte produiria un total de 1.500 llocs d'ocupació directes i indirectes.

El pacte entre Renfe i Alstom s'ha tancat amb un import de 1.447 milions d'euros. La construcció dels trens es duran a terme a la planta d'Alstom, a Santa Perpètua de Mogoda, a la comarca del Vallès Occidental. A l'acord també es van incloure les peces del parc, el magatzem inicial de recanvis i el manteniment de 56 dels trens durant 15 anys.

Tot i que la producció es farà a Catalunya, es preveu que els trens es destinin a diferents punts de l'estat espanyol. Fonts del sector han explicat a ACN que això també depèn d'un nou contracte programa entre la Generalitat i Renfe.

Si es tanqués el pacte, la planta d'Alstom rebria l'encàrrec de construir 76 vehicles més amb un cost de 700 milions d'euros. Això suposaria mantenir durant dos anys més, l'ocupació a 1.500 persones.

En un comunicat Alstom va explicar com es distribuirien aquests 1.500 llocs de treball a la planta de Santa Perpètua. Concretament, 500 llocs seran directes i 1.000 indirectes.

Renfe va pactar una compra de 211 trens

El març passat, el consell d'administració de Renfe va acordar comprar un total de 211 per la xarxa de Rodalies d'Espanya i de Mitja Distància. D'aquests 211, 152 es fabricaran a Alstom i tindran 100 metres de llargada. Aquests vehicles estaran pensats per reduir el temps d'espera de la pujada i baixada dels viatgers.

Pel que fa als 59 trens restants, 35 unitats seran de 200 metres de longitud i 24 de 100. Tots aquests, seran fabricats per Stadler a València per un total de 998 milions d'euros. Renfe va signar l'acord amb Stadler fa pocs dies.

Aquests nous trens disposaran de connexió wifi i tindran una capacitat per uns 900 passatgers que podran entra al tren a través de 12 portes a cada banda. A més, se'ls afegirà un apartat per a bicicletes i cotxets d'infants.

La planta d'Alstom més gran de tota la península Ibèrica

La planta de Santa Perpètua de Mogoda disposa de 360.000 metres quadrats de superfície i és la fàbrica d'Alstom més gran de tota la península Ibèrica.

Actualment, dona feina a un miler de persones i compta amb la capacitat de produir de forma integral combois de metro, trens, tramvies i trens regionals tant a l'estat espanyol com a la resta del món. Està previst que en els pròxims anys es dupliqui a la plantilla actual, amb mig miler de llocs de feina qualificats i el doble d'indirectes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.