Soraya Sáenz de Santamaría, en un congrés del PP (21/07/2018).

El silenci sobre la salut de Soraya Sáenz de Santamaría que no augura res de bo

Fa uns dies, es filtrava que Soraya Sáenz de Santamaría pateix una malaltia «greu» al pàncrees

Soraya Sáenz de Santamaría pateix una malaltia «greu» al pàncrees. Aquesta és la informació que, dijous passat, 22 de juliol, donava a conèixer el portal 'Informalia', i de la qual pocs més detalls han transcendit aquests dies. Soraya Sáenz de Santamaría ha estat diagnosticada d'aquesta malaltia, se l'ha operat i se l'està tractant «amb èxit» i es troba «bé»: és tot el que se sap.

No ha transcendit públicament ni tan sols quina és la malaltia concreta que pateix. Tampoc es coneix la seva evolució en les últimes setmanes, i ni de bon tros s'han publicat imatges de qui va ser la vicepresidenta del govern espanyol entre 2011 i 2018.

Silenci absolut sobre l'estat de salut de Soraya Sáenz de Santamaría: Els mitjans tradicionals no en parlen

Quan està a punt de complir-se una setmana des de l'aparició d'aquesta informació, els grans mitjans de comunicació tradicionals no han donat cobertura a aquesta notícia. Una ràpida cerca a Internet permet comprovar com tan sols portals digitals i esportius s'han fet ressò d'aquesta informació. És curiós perquè no hi ha dubte sobre el pes de Soraya Sáenz de Santamaría en la història recent de la política al nostre país.

Com s'explica, doncs, que la malaltia d'un personatge públic de la importància de Soraya Sáenz de Santamaría no aparegui en aquests canals? La resposta pot deduir-se. Es tracta d'una informació veraç: si no ho fos, ja hagués estat desmentida amb rapidesa. De fet, 'Informalia' va publicar divendres una informació on una font del govern de Rajoy comentava que Soraya es trobava «bé» després d'haver estat operada.

Aquest silenci dels mitjans tradicionals, unit al fet que no s'ha desmentit la informació —tampoc han transcendit més detalls— s'interpreta per part d'algunes veus a les xarxes com un mal auguri. Crida l'atenció que premsa pròxima als cercles del PP no hagin sortit a donar més detalls d'aquesta informació. I això s'atribueix al fet que no podrien treure importància a la notícia d'aquesta malaltia «greu»: si n'informessin, s'aprofundiria la preocupació sobre l'estat de salut de Soraya.

Són especulacions que apunten, doncs, que la malaltia al pàncrees que pateix l'expolítica és «més greu» fins i tot del que s'ha dit. Si no ho fos, la premsa tradicional ja hauria sortit a desmentir-ho i, al seu lloc, ha destacat un contundent silenci. Caldrà estar atents, doncs, a les informacions sobre la salut de l'exvicepresidenta que es puguin filtrar en els pròxims dies i setmanes.

Soraya Sáenz de Santamaría, protagonista de l'última dècada de la política espanyola, s'enfronta ara a una malaltia «greu» del pàncrees

No hi ha dubte que Soraya Sáenz de Santamaría és un dels grans noms de la política espanyola de l'última dècada. Als seus 50 anys d'edat, fa ja tres anys que s'ha retirat de la vida pública, i treballa com a sòcia del despatx d'advocats Cuatrecasas. Allà ha hagut de reduir el ritme de la seva activitat laboral a causa de la malaltia que està patint.

Soraya Sáenz de Santamaría va ser una peça clau en el govern d'Espanya entre 2011 i 2018. Al llarg de tota la presidència de Mariano Rajoy, Sáenz de Santamaría es va convertir en la mà dreta del líder de l'executiu. A més, va ocupar les carteres de Presidència i Administracions Territorials i va ser portaveu del govern entre 2011 i 2016.

Havia arribat a la cúspide de la seva carrera després d'anys al costat de Rajoy, des de 2008 com a portaveu del 'PP al Congrés. Després de sortir de Moncloa, Soraya va batallar per la presidència del PP, però va caure davant Pablo Casado. Des de llavors es va retirar de la primera línia de la política i va ingressar com a membre del Consell d'Estat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.