Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Soraya Sáenz de Santamaría en un congrés del PP

Soraya Sáenz de Santamaría pateix una malaltia greu

Soraya Sáenz de Santamaría s'ha vist obligada a reduir el seu ritme d'activitat professional

Preocupació en l'entorn més proper a Soraya Sáenz de Santamaría per l'estat de salut de qui va ser vicepresidenta del govern espanyol. Segons ha informat aquest dijous, 22 de juliol, el portal Informalia, Sáenz de Santamaría pateix una malaltia «greu» relacionada amb el pàncrees. Segons ha transcendit, Sáenz de Santamaría està rebent un tractament «amb èxit», però subratllen la gravetat de la malaltia, que qualifiquen de «molt delicada».

Així doncs, qui va ser la número 2 de Mariano Rajoy al govern espanyol entre 2011 i 2018, passa ara per un tràngol important de la seva vida. Soraya Sáenz de Santamaría té 50 anys, fets el passat 10 de juny, i la seva salut ha generat una seriosa preocupació entre el seu entorn més proper.

Soraya Sáenz de Santamaría, en tractament per una malaltia en el pàncrees

Tal com els expliquem, es coneixen molt pocs detalls sobre la malaltia que afecta Soraya Sáenz de Santamaría. Tan sols ha transcendit que es tracta d'una malaltia de gravetat per la qual està rebent tractament i que «va bé» encara que l'assumpte és, així es reconeix, «delicat». Ningú ha concretat amb exactitud de quina malaltia es tracta ni de l'equip mèdic que està tractant a l'exvicepresidenta.

Sí que se sap que s'ha vist obligada a reduir notablement la seva activitat professional. Cal recordar que pocs mesos després d'abandonar la política es va incorporar com a sòcia en el despatx d'advocats Cuatrecasas. És allà on desenvolupa la seva carrera professional en el món jurídic i on, per ara, ha hagut de respirar una mica per prioritzar la seva salut.

En efecte, doncs, Sáenz de Santamaría es troba ara centrada en el tractament mèdic que està rebent per aquesta malaltia. Tot i que es parla d'una malaltia «greu» i «molt delicada», la bona notícia es troba en el fet que el tractament mèdic s'està duent a terme «amb èxit».

Sáenz de Santamaría, una de les grans figures polítiques dels últims anys a Espanya

No hi ha dubte que el nom de Soraya Sáenz de Santamaría és un dels més destacats en la política espanyola de l'última dècada. Nascuda el 1971 a Valladolid, Sáenz de Santamaría és advocada de l'Estat i va fitxar, l'any 2000, com a assessora jurídica de Mariano Rajoy. L'expresident del govern espanyol va ser el seu gran mentor durant tota la seva carrera en política.

Ja el 2004, en les primeres eleccions amb Rajoy com a candidat, Sáenz de Santamaría va col·laborar en l'elaboració del programa del PP. El 2008 va formar part de la candidatura per Madrid i va ser escollida diputada, exercint com a portaveu al Congrés. El seu gran moment va arribar el 2011, amb la victòria per majoria absoluta el PP a les eleccions generals.

L'arribada de Mariano Rajoy al Palau de la Moncloa va suposar un premi per Sáenz de Santamaría, que va esdevenir la vicepresidenta de l'executiu. A més, també va exercir com a portaveu del govern i ministra de la Presidència. Es va mantenir en el càrrec fins que la moció de censura de Pedro Sánchez va acabar amb set anys de govern popular.

Sáenz de Santamaría va perdre davant Casado

Al juliol de 2018 es va presentar per liderar el PP, però va perdre davant Pablo Casado. Després d'això, Soraya Sáenz de Santamaría va decidir abandonar la primera línia de la política i va passar al sector privat, al despatx Cuatrecasas. Finalment, l'octubre de 2018, va ser nomenada membre de Consell d'Estat fins al proper 2022.

Ara, la seva lluita se centra a vèncer a la malaltia que li han detectat.