Xavi Hernández i Laporta junts

Xavi insisteix a Laporta amb un assumpte de màxima prioritat

Si el Barça perd temps, pot perdre un actiu valuós

Xavi ha demanat uns jugadors per la temporada vinent. Els necessita per poder implantar l'estil Barça que tant el caracteritza.

El tècnic no vol conformar-se amb menys. Treballarà amb les peces que li doni Laporta, però sense ells no garanteix un bon paper.

Hi ha jugadors que són insubstituïbles

Va quedant clara quina és la columna vertebral de l'equip de Xavi. Després de cent dies que li han semblat 100 anys, dit per ell, comença a tindre els seus jugadors fiables.

No hi ha dubtes que Xavi confia al cent per cent en Sergio Busquets. És el capità i la pedra angular de l'equip. Sense Busquets al camp, l'equip no té la mateixa seguretat al mig del camp.

Sergio Busquets entrenant
Fa 10 anys que és a l'elit del futbol mundial | FC Barcelona

"Busi" és capaç de distribuir i aguantar al Barça. Dona dinamisme quan toca i és qui mesura el temps. La seva presència al terreny de joc es nota i molt.

Un dels altres escollits és Gerard Piqué. El segon capità no mostra baixades de nivell i encara és el central fiable que sempre ha estat. L'únic problema que té és la seva velocitat, que ha baixat considerablement.

Després dels capitans, hi ha diferents joves que s'han guanyat un lloc a l'onze titular. L'indiscutible entre els nascuts més tard del 2000 és Pedri. El canari és una de les alegries més grans que té el Barça.

Al mig del camp és l'encarregat de donar l'última pinzellada. El jugador que crea més ocasions de tot l'equip. Aconsegueix que els atacants arribin a situació de remat.

I Pedri no seria el mateix sense ser acompanyat per Gavi. Natural de Los Palacios, és un dels insubstituïbles per Xavi.

Té un gegant darrere

La situació de Gavi és una incògnita. El Barça i Laporta estan confiats en la renovació del jove.

El contracte del jove no està actualitzat. És el mateix contracte que va firmar abans de fer l'explosió que ha fet. Un paràmetre que descriu molt bé la situació del contracte és la clàusula: 50 milions.

El jove és un culer declarat. Cada cop que té l'oportunitat de fer un petó a l'escut el fa. Demostra l'amor per al Barça dins i fora del terreny de joc.

També s'ha deixat veure la unió amb Pedri. Van junts als entrenaments i celebren els gols d'un i de l'altre.

Pedri i Gavi junts a un entrenament
Pedri i Gavi han mostrat una forta connexió | FC Barcelona

Com és normal, Gavi té a mitja Europa darrere. És un dels joves més prometedors del món i els clubs volen pagar la seva clàusula de rescissió.

El club que més s'ha interessat pels seus serveis és el Chelsea. Els de Londres volen fer una oferta formal a Gavi oferint un sou desorbitat per l'edat que té. Tot i que pagar la clàusula no garanteix res.

Si el Chelsea pagués, el jugador hauria de decidir si vol marxar o vol quedar-se al club on està. Laporta no ha de deixar dubtes a Gavi. Ha renovat a Nico amb una clàusula de 500 milions i a Ansu i Pedri amb una de 1000 milions.

Sortiran jugadors amb salaris totalment desorbitats

El treball de Laporta ha d'anar destinat a Gavi i Araujo. Els dos jugadors s'han guanyat un lloc al primer equip.

Els joves han d'esperar a l'estiu. Al Barça no hi ha fitxes del primer equip suficients per a ells, però l'any que ve tindran. Araujo s'ha convertit en un jugador clau per l'equip i també s'ha guanyat un salari digne del que aporta a l'equip. 

S'espera que marxin Ousmane Dembélé, Sergi Roberto i alguna baixa més a la davantera. Ronald Araujo i Gavi són el present i futur i Laporta ha de tractar-los així.