Policia d'esquena-

Així pots renovar ràpidament el carnet de conduir sense passar per la DGT

Renovar el carnet és, de vegades, un tràmit molt molest, però hi ha alguns trucs per fer-ho més ràpid

La renovació del carnet de conduir se'ns sol passar moltes vegades per alt. Fins que no ens sol·liciten aquest document en un control policial o se'ns requereix per a algun tràmit no en som conscients de la caducitat. Tampoc no ens arriba cap mena d'avís per part de la DGT.

Així que caldrà estar molt atents perquè no passi això. Cal no oblidar que està prohibit circular amb ell caducat i el necessitarem diàriament per acudir a la feina o per moure'ns. Si en revisar el vostre carnet de conduir comproves que ja ha expirat, possiblement tens un problema.

Aquest tràmit, com passa amb tots els assumptes burocràtics, exigeixen un temps. Tremolem només de pensar el temps que trigarem a aconseguir el nou permís. Entre cites prèvies, esperes i paperassa, això es pot allargar més del compte. Però és possible que no sàpigues que hi ha una manera més ràpida de renovar el carnet de conduir sense haver d'acudir a la DGT.

Detalls que has de conèixer del carnet de conduir

El carnet de conduir, igual que el DNI, és personal i intransferible. A la part davantera trobem la fotografia, les dades personals i la data de validesa. A la part posterior, per la seva banda, apareixen els tipus de llicències obtingudes i els vehicles que podem conduir.

Dona agafant un carnet de conduir espanyol.
Renovar el carnet de conduir és més fàcil del que et penses | EFE

Aquest permís es concedeix per a un període de 10 anys per als menors de 65 anys. A partir d'aquesta edat, la renovació s'efectuarà cada 5 anys. Hi ha la possibilitat de renovar-lo abans o després que caduqui, però mai si has estat sancionat amb la retirada total de punts o inhabilitació.

La documentació necessària per renovar el document

Per continuar gaudint d'aquesta llicència no caldrà fer cap examen, només superar un reconeixement mèdic. Teniu la possibilitat d'efectuar la renovació fins tres mesos abans que caduqui. Això sí, això no implica que perdis dies de validesa, ja que la pròrroga comença a comptar des que caduca l'antic.

Un cop superada la data de caducitat es podrà continuar renovant. Tot i que cal que sàpigues que amb el permís expirat no es pot conduir. Pel que fa a la documentació, a la DGT et requeriran els següents papers.

Primer, l'imprès oficial de sol·licitud de renovació del permís completat. A Trànsit revisaran telemàticament el domicili d'empadronament i de l'IAE. Això sí, cal aportar un informe d'aptitud psicofísica, que ha d'estar expedit per un centre de reconeixement de conductors.

Part de darrere d'un carnet de conduir
Es pot renovar el carnet de conduir sense esperes ni cites prèvies | cedida

També caldrà presentar el resguard d'haver efectuat el pagament de les taxes, que ascendeix a 24,58 euros. Serà gratuït per als més grans de 70 anys. L'última cosa que has de facilitar és una fotografia de mida carnet, actualitzada i amb fons blanc. Amb això ja ho tindràs tot a punt per renovar el carnet.

Renovació des de la clínica o per internet

A ningú no l'il·lusiona perdre un matí de la seva vida per renovar el carnet de conduir. Per evitar-te esperes i cites prèvies, hi ha una sèrie d'opcions que cal tenir en compte per aconseguir el teu permís nou.

L'alternativa més senzilla és mitjançant el centre autoritzat de reconeixement de conductors. Els tràmits són segurs i nosaltres ens despreocuparem de tot. Lliura la fotografia reglamentària, aprova el test psicotècnic i al cap de 30-45 dies rebràs el nou carnet a casa.

▶️ Vídeo del dia

L'altra solució disponible implica fer aquesta gestió per Internet amb el DNI electrònic o amb les credencials de Cl@ve per accedir-hi. Tingueu llest l'informe d'aptituds per adjuntar-ho i seguiu les indicacions de la DGT. Caldrà completar les dades de la sol·licitud, seleccionar la Prefectura de Trànsit més propera i aportar el número de DNI. Arribat el moment citaran l'interessat a la dita oficina, on haurà d'aportar la fotografia. A la DGT et facilitaran un permís de circulació provisional fins que rebis el nou.