Imatge del restaurant Casa de Comidas Buenavista

Reobre després d'anys tancat el Buenavista: mític i centenari restaurant de Barcelona

El local ja és obert i compta amb el cuiner lleidatà Marc Roca

Tot i no ser una bona època pels restaurants històrics a la capital catalana, la Casa de Comidas Buenavista obrirà de nou les seves portes. El restaurant feia molts anys que es va obrir a la ciutat comtal van tancant un darrere l'altra. Veient el panorama actual, la reobertura d'un establiment que va triomfar fa més d'un segle és motiu de celebració.

L'establiment Casa de Comdas Buenavista va obrir per primera vegada l'any 1918 i es va convertir ràpidament en un espai de referència pels intel·lectuals i artistes. El local de restauració se situava molt pròxim al Teatre Goya, un fet que va permetre que el local s'omplís de personatges cèlebres a Barcelona.

Un espai totalment restaurat

El restaurant, ubicat a l'Hotel boutique Antiga Casa Buenavista ja està obert i es pot gaudir del seu servei de set del matí a una de la nit. Situat a la ronda de Sant Antoni 84, l'establiment obre de nou després de la reforma de l'edifici. Tot i aquesta remodelació, s'han respectat els trets més característics de la seva història. 

Els propietaris asseguren que es manté l'essència original, amb una cuina fresca de mercat amb un marcat caràcter local. El restaurant també oferirà esmorzars gurmet pels clients de l'hotel, tapes clàssiques i plats de cullera o forquilla, tot fet amb productes de primera qualitat i de proximitat. Els fogons estan comandats pel xef lleidatà Marc Roca, cap del restaurant Blau de Barcelona, on ofereix plats de tradicionals i de temporada.

Tancament de locals a la ciutat

Aquesta bona notícia de la reobertura del restaurant històric a la ciutat xoca directament amb la imatge de persianes abaixades de molts locals. Recentment, i posant-ne un tipus d'establiment van tancar dos forns a la ciutat: Bopan i Girabal. El primer d'aquests ho va fer tot just un mes anunciant-ho per les seves xarxes socials. 

El segon, el forn Girabal va tancar el passat mes de juliol d'aquest any. Després d'obrir en 1909 i passar pels comandaments de quatre generacions de forners, l'establiment de Sant Andreu es va veure obligat a tancar per culpa de la pandèmia i els preus abusius. Aquests dos exemples no són un cas aïllat a la ciutat que cada vegada compta amb menys comerços de tota la vida als carrers.