La Basílica de la Sagrada Família amb les obres de construcció i un cartell anunciant que està tancada

Es reprenen les obres a la Sagrada Família

L'objectiu és finalitzar la Torre de la Mare de Déu enguany

La Sagrada Família reprèn les obres aquest dilluns. Els treballs se centraran aquest 2021 a finalitzar la Torre de la Mare de Déu, la segona més alta del conjunt de la Basílica, de 138 metres d'alçada. Actualment, tots els nivells de la torre estan col·locats i només falten els elements del terminal de 25 metres, la part final de la torre, que estaran coronats per una estrella de 12 puntes il·luminada.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons han informat des de la Sagrada Família, si les mesures sanitàries ho permeten durant el primer trimestre de l'any, es col·locaran els panells de pedra de la corona, la primera de les tres parts que compon en el terminal. Es tracta d'una corona de pedra, de sis meteres d'alçada i acabada amb 12 estrelles de força.

En segon lloc hi haurà un fust o llanterna, situat al mig del terminal, i que està previst que s'instal·li durant el tercer trimestre de l'any. El fust tindrà una alçada de 18 metres i estarà definida per la geometria d'un hiperboloide, acabada en tres braços que sostenen l'estrella. Tota la seva superfície exterior és de trencadís de tons blancs i blaus. Per últim, s'instal·larà l'estel, de 7,5 metres i un total de dotze puntes, amb totes les cares de vidre texturat i il·luminat des de dins.

Veïns de l'entorn de Glòries reclamen pisos públics en la zona

Les Associacions de Veïns de Poblenou, Fort Pienc, Sagrada Família i Clot-Camp de l'Arpa reclamen a l'Ajuntament de Barcelona fer «entre 600 i 700» pisos d'habitatge públic de gestió directa en la zona de la plaça de les Glòries.

Ho van demanar en una roda de premsa ara fa una setmana, el passat dilluns 18, després que la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, anunciés el dijous 14 que la Comissió de Govern havia donat llum verda al pla que desenvolupa urbanísticament aquesta plaça.

El vocal d'urbanisme de l'Associació de Veïns de Clot-Camp de l'Arpa, Miquel Catasús, lamenta que les entitats van conèixer els principals aspectes del pla dos dies abans de la seva aprovació per part del Govern municipal.

«Ho trobem inacceptable, i més tenint en quanta que les associacions de veïns havíem presentat al juliol un document sobre aquest tema, amb propostes constructives, que no s'han contestat durant tots aquests mesos», va afirmar.

Amb relació a l'habitatge, va assenyalar que dels més de 1.500 pisos de tot l'àmbit de Glòries «ja s'han fet centenars de venda però encara cap de lloguer públic ,tió directa», i va afegir que les entitats treballen en un Pacte per l'Habitatge Públic en Glòries.