Espectacular rescat d’un gos atrapat en un llac gelat als Estats Units

L’animal havia caigut a l’aigua quan es va trencar la capa de gel per on caminava. Els bombers van preparar un dispositiu especial per poder recuperar-lo amb final feliç

El fred i la neu, si arriben sense causar grans estralls, poden arribar a deixar imatges espectaculars i paisatges hivernals que ens fan gaudir de la natura d’una manera molt especial. No obstant, aquestes situacions extremes sempre tenen perills afegits, com s’ha pogut comprovar als Estats Units, on un gos va quedar atrapat en un llac aquest cap de setmana després que el gel es trenqués sota les seves potes. 

Els fets van tenir lloc aquest dissabte a l’estany de Lone Tree, al sud de Denver, a l’estat de Colorado. L’animal havia entrat en un llac glaçat que, si bé les vores comptaven amb una capa gruixuda de gel, al centre el gel era molt dèbil i, de fet, hi havia zones encara amb aigua. Un cop el gos va arribar llac endins, el gel va trencar-se i va caure-hi sense que en pogués sortir.   

En les imatges, es pot veure com els Bombers, que van ser alertats de l’incident per més de 900 persones, duen a terme la seva tasca amb un dispositiu especial per rescatar l’animal. Concretament, un membre dels bombers molt ben equipat amb un vestit que impedeix que l’aigua arribi al cos entra al llac i ben lligat amb una corda. L’home es va arrossegant fins que el gel es trenca i segueix nedant fins al gos, que reacciona agraït quan veu arribar el seu heroi. La resta de bombers tiren llavors de la corda per apropar a la vora la persona i l’animal, que acaba sortint pel seu propi peu del gel ben xop i entre els aplaudiments de la gent. Aquest és el vídeo del rescat:

Fred i neu a molts punts de l’hemisferi nord

El fred està sent molt intens a l’estat de Colorado aquests dies, sobretot de nit, amb glaçades molt fortes que congelen llacs, rius i la neu caiguda recentment. No es tracta ni molt menys d’un temporal en una zona molt acostumada a aquests fenòmens meteorològics a l’hivern. El fred i la neu també són notícia a altres zones de Nord-Amèrica, però també a més punts de l’hemisferi nord. Especialment al centre i sud d’Europa, on el fort temporal ja ha deixat almenys 13 morts i moltes incidències.