Posen a dieta un mussol perquè estava massa obès per volar

L'animal estava gras per haver menjat massa ratolins. El seu pes excedia més d'un terç del pes normal. Un cop posat a dieta, va poder ser alliberat novament

Els excessos nadalencs i de cap d'any no són només coses de l'ésser humà. També afecta els animals i prova d'això és un mussol femella, que va haver de ser rescatada perquè estava «molt, molt grossa» per a volar.

El Santuari de Mussols de Suffolk, a Anglaterra, es va haver de fer càrrec d'un mussol femella de l'espècie mussol europeu, coneguda científicament com a Athene noctua, després que una persona el trobés totalment xop en una rasa a principis de gener. No estava ferit i es notava que no era una mascota, ja que rebutjava els aliments envasats i preferia el que mengen els mussols salvatges.

Després es va pensar que no podia volar per estar mullat: «Els mussols tenen un problema amb l'aigua, per la qual cosa si es mullen no poden volar. Però aquesta femella en particular, realment no podia volar en l'absolut», va comentar un dels experts del santuari.

En revisar-lo detingudament es va arribar a la conclusió que el seu problema era estar obès per haver menjat massa ratolins. La resposta es va saber en veure els problemes que tenia l'animal per volar fins als penjadors de l'aviari. Pesava 245 grams i, si bé pot semblar poc, per a un ocell d'aquest tipus resulta excessiu.

Menjar per les orelles

«Quan vam investigar una mica més i vam veure d’on la van rescatar, vam descobrir que el lloc estava ple de ratolins salvatges», explica Rufus Samkin, un dels cuidadors del santuari.

«Vam examinar a fons i vam descobrir que no hi havia res dolent en el mussol, a part de tenir un sobrepès extraordinari. Estava molt, molt gros i molt humit. Tenia aproximadament un terç més de pes que una femella normal», agrega l'expert.

«Va ser un any realment bo per a les espècies que mengen preses, per la qual cosa crec que bàsicament el mussol estava massa complaguda, es va posar molt grossa, va quedar atrapada en un període d'humitat i estava massa obesa per a volar», afegeix Samkin.

Per això, el Santuari de Mussols de Suffolk va posar a dieta a l'animal durant dues setmanes i aquest dilluns la van tornar a la naturalesa, amb un rang de pes saludable. Els professionals van dir: «Definitivament necessitava posar-se a dieta. Amb sort va aprendre un parell de coses».


Comentaris

envia el comentari