En els darrers mesos han anat apareixent, de manera misteriosa, uns obeliscs metàl·lics que generaven molta expectació entre veïns i visitants. El primer en aparèixer a Catalunya va ser a Platja d'Aro, el 30 de març, un monòlit de 2 metres d'altura i d'acer inoxidable. Uns dies després, el segon, a Santes Creus, a Aiguamúrcia, a l'arbreda Vidala. En aquesta ocasió també feia més de 2 metres d'altura i tenia una inscripció egípcia que significa «Comença el joc». El tercer era una mica diferent, més fosc, i va aparèixer fa una setmana a Celrà, al Gironès. Fins ara no se sabia la procedència d'aquests misteriosos obeliscs, que també han aparegut en diferents parts el món com els Estats Units, Països Baixos i Romania. És precisament el darrer monòlit, el de Celrà, del qual ja se sap d'on prové: va ser l'Ajuntament.
El consistori és l'autor de la instal·lació de l'estructura, i ho va fer per reivindicar la cultura local. Per una banda, l'obelisc volia generar expectació abans no es donés a conèixer la nova marca cultural del poble, 'Celrà, fàbrica d'arts'. La instal·lació forma part, doncs, d'una campanya publicitària. Però per altra banda, l'Ajuntament subratlla que l'objectiu també era aconseguir l'atenció dels mitjans de comunicació, que «sovint posen poc el focus en les activitats i fets noticiables de comarques». Més enllà del toc d'atenció que ha suposat l'obelisc, la nova marca es materialitza en una web que visibilitza «el compromís del poble amb les arts i cultura».
L'obelisc de Celrà va aparèixer divendres coincidint, precisament, amb l'inici de la festa major. Era diferent dels que havien aparegut feia poc a Platja d'Aro i Aiguamúrcia i també en altres parts del món. L'escultura, en aquest cas, era de color negre i tenia unes ratlles corbes inscrites als laterals.
Ara, l'Ajuntament ha esvaït dubtes sobre la seva autoria. I en un comunicat, de fet, asseguren que és el mateix consistori qui està al darrere de la seva instal·lació. L'obelisc forma part d'una campanya publicitària, impulsada per les àrees de Cultura i Comunicació, pensada expressament per crear expectació abans de donar a conèixer la nova marca cultural del poble: 'Celrà, fàbrica d'arts'.
Però a més, l'Ajuntament també subratlla que, en paral·lel, també es volia «captar l'atenció dels mitjans de comunicació» —cosa que assegura que es va aconseguir— perquè «sovint posen poc el focus en les activitats i fets noticiables de comarques». Al darrere de la campanya publicitària, a més de les dues àrees del consistori, hi ha l'empresa Connecta Lab.