Un policia local vigilant que es compleixin les restriccions antiCovid

Enxampen un restaurant amb la cuinera i 5 empleats treballant amb Covid-19

Els fets s'han produït a Alacant. La Policia Local va procedir a clausurar el restaurant

La situació de pandèmia a causa de la Covid-19 està marcant les nostres vides des del març de l'any 2020. Gairebé un any i mig més tard, a Espanya i arreu del món ens hem acostumat a les mesures restrictives. Tothom coneix, també, quin és el protocol que hem de seguir si ens contagiem i, fins i tot, si som contacte estret d'un positiu.

Però sempre hi ha situacions que ens obliguen a posar-nos les mans al cap. I no cal anar massa lluny per trobar-nos amb circumstàncies absolutament escandaloses, protagonitzats per persones que posen en risc la salut de tots. Aquest dimecres, 21 de juliol, ha transcendit als mitjans de comunicació el que va passar fa tan sols uns dies en un restaurant de la ciutat d'Alacant.

Un restaurant d'Alacant amb diversos empleats treballant sent positius de Covid-19

Situem-nos en primer lloc en la nit de divendres passat, 16 de juliol, en un restaurant del centre d'Alacant. Eren vora les 20.00 hores quan la Policia Local de la ciutat es va desplaçar a aquest establiment per un avís que els advertia que allí es trobava una treballadora contagiada. Es tractava, concretament, de la cuinera del local, de qui es va corroborar que dies abans havia donat positiu per Covid-19.

En confirmar-se això, la Policia Local d'Alacant va procedir a desallotjar el restaurant, clausurant-lo fins al diumenge següent, 18 de juliol. Els agents van identificar un total de 14 treballadors i 21 clients i els van obligar a anar-se'n als seus domicilis. Però després d'aquesta actuació i la identificació dels individus que estaven a l'interior del local, la Policia alacantina va fer diverses comprovacions.

D'entrada, el dissabte, es van creuar les dades amb les que tenia la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana. A la llista de presents el divendres apareixien sis treballadors inclosa la cuinera que, dies enrere, havien donat positiu per Covid-19 en una jornada informativa a l'empresa. La resta d'empleats contagiats ja no havien acudit a treballar, però un total de sis estaven en el seu lloc de treball el divendres.

Després de saber-se això, el mateix dissabte es van desplaçar a aquest restaurant per comprovar que estigués tancat. La Policia Local alacantina va comprovar que, efectivament, el local seguia les seves ordres i mantenia l'establiment tancat. Diumenge, finalment, es va produir la reobertura de restaurant en comprovar que no hi havia més infectats i amb els positius a casa seva.

Multes al restaurant d'Alacant per treballar amb empleats positius de Covid-19

En un comunicat fet públic aquesta setmana, l'Ajuntament d'Alacant va lamentar públicament els fets. «Tant el responsable com la treballadora s'enfronten a sancions molt greus per incomplir les mesures sanitàries adoptades per la Generalitat Valenciana per a frenar la pandèmia», va assegurar el consistori. Segons la legislació de la Comunitat Valenciana, les sancions poden arribar als 60 000 euros, però si hi ha reincidència podria ascendir fins a 600.000 euros.

Es tracta, com han pogut comprovar, d'un cas d'incompliment greu de la normativa Covid, amb el perill que suposen les possibles infeccions a clients de l'establiment. El regidor de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant, José Ramón González, ha volgut posar en context aquest incident. Segons González, aquest és un cas «molt aïllat», ja que es tracta d'«el primer que passa a la nostra ciutat».

Després d'aquesta qüestió, ha exigit «màxim compliment i control en els establiments de tots els seus treballadors». El regidor també ha subratllat que «la Policia Local serà molt estricta per evitar que es pugui dur a terme algun brot de Covid-19 a Alacant».