Dos agents de la Guàrdia Urbana de Figueres patrullant en un carrer de la ciutat

Denunciat un restaurant de l'Hospitalet amb 16 clients consumint al seu interior

Trenta-una denúncies han estat imposades per consum d’alcohol a la via pública, dinou per incompliment del toc de queda i set per no dur la mascareta

La Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat ha denunciat aquest cap de setmana el propietari d'un restaurant del municipi on 16 clients consumien al seu interior en plena prohibició d'obertura per la pandèmia. També s'ha sancionat a 57 persones per incomplir les restriccions anti-covid. Trenta-una denúncies han estat imposades per consum d’alcohol a la via pública, dinou per incompliment del toc de queda i set per no dur la mascareta.

Respecte al cap de setmana anterior, s’han incrementat les propostes de sanció per consum d’alcohol a la via pública i les actuacions relacionades amb molèsties per sorolls de persones concentrades a l’espai públic —parcs i places— i en habitatges, amb noranta-un requeriments de serveis.

Les mesures restrictives i el tancament dels restaurants a Catalunya han suposat la reacció d'indignació dels propietaris i treballadors del sector de l'hostaleria, que, fins i tot, han arribat a provocar aldarulls a la ciutat comtal. De fet, ahir, la façana del Palau de la Generalitat va aparèixer plena de pintades de vermell al matí, així com el terra de la plaça Sant Jaume (Barcelona). La Guàrdia Urbana va explicar que es tracta d'una acció d'un grup entre 8 i 10 persones.

Superar junts la crisi: la filosofia del sector

Diversos restauradors de la comarca d'Osona, a més d'altres de diversos municipis catalans, han impulsat el moviment 'Persistència gastronòmica', una iniciativa que té l'objectiu de teixir lligams entre el sector per poder superar junts la crisi. «El que volem és teixir aliances, que la gent no s'oblidi de nosaltres. Una societat amb por no avança i hem de fer veure que la restauració forma part de les nostres vides», ha explicat un dels impulsors, Josep Coronas.

La darrera mala notícia per al sector, en paral·lel, és que el toc de queda s'allargarà 15 dies més, de manera que tot i que es reobrin els negocis, fet que sembla, per ara, improbable, no podran fer-ho a partir de les 22 hores.